вівторок, 29 листопада 2011 18:06

Принц Гаррі навчився керувати бойовим вертольотом "Апач"

Принц Гаррі навчився керувати бойовим вертольотом "Апач"

27-річний принц Гаррі Уельський, онук королеви Великої Британії Єлизавети II, завершив у США повний курс вдосконалення навичок керування бойовими вертольотами "Апач" і відбув на батьківщину.

"Капітан Уельський завершив програму тренувань у Сполучених Штатах і повернувся до Сполученого Королівства в неділю", - повідомив Мішель Ді, офіційний представник бази ВМС США Ель-Сентро (штат Каліфорнія).

Принц знаходився на заході США неповних два місяці. Перший етап підготовки проходив на базі Ель-Сентро, яка розташована в пустелі на кордоні з Мексикою, де клімат майже ідентичний умовам Афганістану. Потім монарший нащадок був відряджений на базу ВПС США в Джила-Бенд (штат Арізона) для участі в навчальних стрільбах і тактичних навчаннях.

Американська преса не без жалю прощається з Гаррі, висловлюючи надію на його швидкий повторний візит до Сполучених Штатів. Онук британської королеви справив гарне враження на американців своїми манерами, товариськістю, відсутністю зарозумілості та самостійністю.

У перервах між навчальними заняттями принц віддавав належне перегляду спортивних змагань, робив покупки в універсамах "Вол-Март", не цурався американського "фаст-фуду", самостійно розігрівав собі піцу. Встиг відвідати знамениту голлівудську студію "Юніверсал" і здійснив поїздку на орендованому мотоциклі "Харлей-Девідсон" в столицю грального бізнесу США - Лас-Вегас.

У місцевому казино Гаррі програв майже 100 доларів, відшкодувавши гіркоту поразки безкоштовним частуванням - пивом за рахунок закладу.

У 2007-2008 роки молодший син принца Чарльза і покійної принцеси Діани близько десяти тижнів відслужив оператором наведення на ціль літаків, бомбили позиції талібів в афганській провінції Гільменд.

У лютому 2008 року Гаррі був змушений повернутися на батьківщину, після того, як в пресу просочилася інформація про його точну дислокацію в Афганістані. Це сталося через порушення домовленості між британським військовим командуванням та журналістами.

Після відрядження до США монарший нащадок збирається знову відправитися служити в Афганістан.

Зараз ви читаєте новину «Принц Гаррі навчився керувати бойовим вертольотом "Апач"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути