Пекельний шеф Алекс Якутов захопився кулінарією у 12 років. Тоді він уперше приготував шарлотку. Пізніше пішов навчатися в Якутське командне річкове училище, далі служив юнгою, але весь час проводив на камбузі. Після цього зрозумів, що хоче працювати кухарем. Тепер Якутов шукає талановиті кадри в реаліті "Пекельна кухня", яке восени покаже "Новий канал".
Про те, як приготував першу страву та навчався в річковому училищі, розповів кореспонденту Gazeta.ua.
"Коли мені було 12 років, мати лежала в пологовому будинку. Вирішив її здивувати. Дістав мамин рецепт і приготував шарлотку. Половину одразу з'їв, бо обожнював солодке, а половину відніс їй. У пологовому сказали: "Ти що, ми думали, що це бабуся приготувала". Шарлотка вдалася. Наступного року, коли брату виповнився рік, приготував складнішу страву - торт "Пташине молоко". Згодом близькі дозволили читати рецепти й готувати. Зачитувався маминими кулінарними книгами, які були пошарпані та в маргарині. Постійно експериментував. Мене в цьому підтримували близькі. Казали, що стану кухарем, бо зрозуміли, що маю смак і його треба розвивати", - сказав Якутов.
Навчатися на кухаря чоловік спочатку не захотів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Галушки й сирник можуть конкурувати із закордонними стравами"
"Як хлопець хотів стати капітаном у формі. Вступив до річкового училища. Та під час навчання проводив увесь час на камбузі. Отримував задоволення від приготування пирогів з рибою. Капітан казав: "Не там ти навчаєшся, синку". Коли завершив навчання, зрозумів, що це не моє", - згадує він.
Алекс Якутов - шеф у реаліті "Пекельна кухня", яке покаже восени "Новий канал". Він навчався в Якутському командному річковому училищі. Пізніше зрозумів, що хоче стати кухарем. Навчався в закордонних кулінарних школах та проходив стажування у відомих кухарів.
Коментарі