вівторок, 02 грудня 2014 12:46

Президент Латвії відповів на відкритий лист Валерії

Автор: gl5.ru
 

Андріс Берзіньш, президент Латвії, відповів на відкритий лист російської виконавиці Валерії.

На початку листопада офіційні представники співачки вручили йому послання, написане трьома мовами (латиською, англійською та російською). Співачка вимагає пояснень заборони глави міністерства закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевич і просить дати правову оцінку його діям.

Нагадаємо, що в серпні цього року Валерія, а також її колеги Йосип Кобзон і Олег Газманов не змогла приїхати на музичний конкурс "Нова хвиля", що традиційно проходить у латвійській Юрмалі.

"Згідно з інформацією, поданою МЗС Латвії, російська співачка Валерія входить в список громадян РФ, в'їзд яких на територію країни заборонений на невизначений термін. За законом про імміграцію, глава міністерства закордонних справ повинен переглядати своє рішення раз на три роки. Якщо по закінченню терміну міністр змінить своє рішення, то в'їзд буде відновлено. Закон також дозволяє міністрові змінити своє рішення і раніше, якщо для цього будуть підстави "- заявила прес-секретар президента Латвії Ліга Крапане.

Нагадаємо, що не так давно в чорний список також потрапили російські актори Іван Охлобистін і Михайло Пореченков. Всі вище названі громадяни Російської Федерації поплатилися за відкриту підтримку агресивної політики уряду в бік України, зокрема, підтримали анексію Криму. Через таку політику стосовно своїх громадян, Росія вирішила забрати "Нову хвилю" з Латвії і перенести в один зі своїх курортних міст. Розглядаються Сочі, Баку, Казань, Калінінград і Крим. Президент і організатор конкурсу Ігор Крутой заявив, що остаточне рішення приймуть до кінця року. Раймонд Паулс, також доклав руку до організації конкурсу, такому рішенню не здивувався, він вважає, що це правильне рішення. Однак треба пам'ятати, що завсідниками конкурсу була в більшості своїй російська діаспора, яка живе в Латвії, і тепер вона позбутися можливості бачити своїх кумирів.

Зараз ви читаєте новину «Президент Латвії відповів на відкритий лист Валерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути