четвер, 22 липня 2021 09:00

"Посол французької пісні" святкує 75 років

"Посол французької пісні" святкує 75 років
Мірей Матьє стала "послом французької пісні". Фото: globalsib

Французька співачка Мірей Матьє народилася 22 липня 1946 року в місті Авіньйон, на півдні Франції. Вона була найстаршою у сім'ї, мала ще 13 братів та сестер.

"Це був найкращий день у моєму житті. Я вперше прийняла ванну! Це було надзвичайне відчуття", - згадувала співачка про те, як 15-річною із родиною переїхали жити до п'ятикімнатної квартири за урядовою субсидією. До цього сім'я жила в дерев'яному бараку, дах якого протікав у дощ, а вітер задував у вікна й двері.

Батько співачки витесував надгробки для авіньйонського цвинтаря. Він мріяв також стати співаком, маючи чудовий тенор.

Вперше Мірей Матьє заспівала у чотири роки на нічній літургії у церкві. Слухала спів великих артистів по радіо й телебаченню й також мріяла стати відомою співачкою.
Дебютувала в 1962-му на пісенному конкурсі Авіньйону "У моєму кварталі співають". Двічі займала у ньому другі місця. Перемогла лише з третього разу і отримала запрошення виступити в телепередачі "Теле-Діманш" у Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер відомий французький композитор

За рік про неї знала уся Франція, а згодом і цілий світ. Мірей Матьє стає "послом французької пісні". Продавши понад 100 мільйонів платівок по всьому світу і маючи репертуар, що складається більш ніж із 1000 пісень французькою, німецькою, англійською, італійською, іспанською, провансальською, каталанською, японською, китайською, російською та фінською мовами, вона виступала перед найрізноманітнішою публікою майже у всіх країнах.

Вона продовжує співати понад 30 років.

Американський актор і продюсер Том Генкс відсвяткував 65-річний ювілей 9 липня. Народився в Конкорді, штат Каліфорнія. Творчий шлях починав актором сімейних комедій. Як серйозного драматичного актора його сприйняли завдяки головним ролям у фільмах "Філадельфія" та "Форрест Гамп". За них здобув премію "Оскар". Також відомий завдяки фільмам: "Великий", "Урятувати рядового Раяна" та "Вигнанець".

Зараз ви читаєте новину «"Посол французької пісні" святкує 75 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути