пʼятниця, 09 липня 2021 10:01

Ідеальний чоловік: Том Генкс святкує 65-річчя

Ідеальний чоловік: Том Генкс святкує 65-річчя
Том Генкс перед одруженням з Рітою Вілсон вирішив прийняти православ'я і є парафіянином Константинопольської православної церкви. Фото: EPA

"Думаю, краще почуватися добре, ніж мати добрий вигляд", - каже американський актор і продюсер Том Генкс. Сьогодні йому виповнюється 65 років.

Народився в Конкорді, штат Каліфорнія. Творчий шлях починав актором сімейних комедій.

Як серйозного драматичного актора його сприйняли завдяки головним ролям у фільмах "Філадельфія" та "Форрест Гамп". За них здобув премію "Оскар". Також відомий завдяки фільмам: "Великий", "Урятувати рядового Раяна" та "Вигнанець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому вихід фільму "Ґрейгаунд" Том Генкс назвав "абсолютним горем"

Має спільні роботи з режисером Стівеном Спілберґом. Найприбутковіший із його фільмів — "Код да Вінчі" — вийшов на екрани 2006 року.

Актор популярний у США, але не має зіркової хвороби. Він живе скромно й у Голлівуді вважається ідеальним чоловіком і батьком. Його ім'я майже не потрапляє на сторінки жовтої преси. Одружений з актрисою Рітою Вілсон, виховує з нею двох дітей — Честера й Трумена. Має доньку й сина від першого шлюбу із Самантою Льюїс.

Том Генкс перед одруженням із Рітою Вілсон вирішив прийняти православ'я. Є парафіянином Константинопольської православної церкви. У грудні 2019 року отримав громадянство Греції.

Генкс колекціонує друкарські машинки. На них друкує власні невеликі твори. Комп'ютером не користується.

Будинок дитинства Тома Генкса на воді продають за $600 тис. Зірка "Фореста Гампа" проживав у будинку з мачухою з 1973-го до1976-го. Френсіс - друга дружина Амоса, батька актора, з яким жила в Сан-Франциско. Батько Генкса працював поваром на судні й переїжджав настільки часто, що хлопчик у 10-річному віці змінив 10 різних будинків.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальний чоловік: Том Генкс святкує 65-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути