Ексклюзиви
понеділок, 19 вересня 2016 16:12

ONUKA виступила проти використання тварин у цирку
3

Солістка проекту ONUKA Наталія Жижченко, дизайнерка Наталія Каменська, колишній в'язень Аушвіцу Ігор Малицький, громадські активісти та молоді режисери долучилися до створення нової соціальної кампанії щодо заборони використання тварин у цирках. Її творцями стануть молоді українські рекламісти.

У жовтні в Києві пройде фестиваль соціальної реклами Molodiya Festival. Цього року до конкурсної програми увійде спеціальна номінація від ініціативи UAnimals "За цирк без тварин!". Молодим і відомим режисерам пропонують зняти соціальну рекламу, що підкреслить необхідність заборони використання тварин у цирках. Найкращі роботи стануть частиною соціальної кампанії та отримають грошові винагороди.

Крім основного журі фестивалю, роботи оцінюватиме і спеціальне журі номінації від UAnimals: солістка проекту ONUKA Наталія Жижченко, автор ініціативи UAnimals Олександр Тодорчук, дизайнерка Наталія Каменська. Очолить журі номінації Ігор Малицький, котрий у часи Другої світової війни пройшов нацистські концтабори Терезін, Маутгаузен та Аушвіц та на власному досвіді знає, як це ― жити під замком і під примусом виконувати вказівки наглядачів.

- Використання тварин у цирку — прояв ретроградного мислення. Рудимент, якщо можна так сказати. Здається мені, що людство вже досягло тієї позначки усвідомлення, коли пояснювати, чому не можна знущатися, бити, калічити, утримувати силою істот, що наділені відчуттями, емоціями, думками та свідомістю, не можна. Не просто не можна. Це злочин. Проти фауни, проти планети і, як не дивно, проти людяності в майбутніх поколіннях,― коментує Наталія Жижченко.

- Тварин б'ють і застосовують електрошок для того, аби зал сміявся над ведмедем на велосипеді й тигром, який стрибає через палаюче кільце. Умови життя в цирках не просто жахливі, а не піддаються жодному поясненню: у тісних клітках тварина не може зробити й кількох кроків. Від таких умов тварини втрачають глузд і у них з'являється так звана стереотипна поведінка. Тому заборона використання тварин у цирках необхідна, — пояснюють активісти.

Переможець у номінації отримає 10 000 грн, а також змагатиметься в основному конкурсі фестивалю за головні нагороди (25 000 грн, 15 000 грн і 10 000 грн) та ротацію в кінотеатрах. Дедлайн: 10 жовтня 2016 року. Деталі та заявка учасника: www.molodiya.com.ua

Зараз ви читаєте новину «ONUKA виступила проти використання тварин у цирку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути