Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2011 14:44

Олесь Доній серед молоді слухав "Тартак"
19

Фото: Фото: Андрій Шматов

Вчора у київському концертному залі "Альта Експо" український рок-гурт "Тартак" відіграв 2-годинний благодійний концерт. Виручені кошти підуть на операцію 2-річної Мар'яни Олійник з діагнозом "двостороння сенсоневральна глухота".

"Ненавиджу благодійність. Хочу жити в такій країні, щоб вона була просто непотрібна. Це означає, що сама держава почне піклуватися про своїх громадян. Сподіваюсь, коли "Тартак" святкуватиме свій наступний ювілей, робити концерт благодійним вже буде непотрібно", - зазначив лідер гурту Сашко Положинський.

Концерт присвятили 15-річчю гурту й виходу їхньої сьомої платівки "Сімка".

"Не хотіли пишно святкувати День народження. Думали, маленький клубний концерт дати, щоб галочку поставити, що зробили це й по всьому. Але тоді Маргарита Сєрая запропонувала зробити благодійний концерт. Подумав, чому б і ні", - розказав Положинський.

На концерт була запрошена молодь із вадами слуху. Для них виступ гурту мав супроводжуватися відеорядом з виконанням пісень мовою жестів. Замість цього на екран проектували тексти пісень. Сам виступ був на межі зриву.

"Організатори підвели, але поки ми шукаємо можливість вирішити питання самотужки. Відмову аргументували банально. Їм теж хтось щось обіцяв і не виконав. Не знаю, що там сталося. Знаю, що людина, яка за все відповідала, вже не відповідає на дзвінки", - казав Положинський напередодні концерту.

Виявилось, що в останній момент не знайшли спонсора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концерт "Тартака" врятували "добрі люди"

"Це я винна. Моє ідеалістичне світосприйняття. Так і не вдалося знайти спонсора й не вистачало грошей на оренду приміщення. Але в останній момент один наш друг виручив нас і проспонсорував проект", - зазначила організатор концерту Маргарита Сєрая.

Квитки на концерт коштували 30 гривень. Тут не продавали алкоголь. Сашко Положинський підтримує здоровий спосіб життя.

Послухати "Тартак" прийшли депутат-"нунсівець" Олесь Доній та телеведучий Роман Чайка.

"Маю диск "Тартака" в машині. Поважаю Сашка за його принциповість. Багато хто часто змінював свої погляди, були занадто гнучкими. Сашко ж — традиціоналіст. Хоча він непростий у спілкуванні. Його гумор важкуватий для мене", - зауважив Доній.

На операцію дівчинці необхідно 320 тисяч гривень.

"Продали 1000 квитків. 12% виручених коштів відрахували офіційним розповсюджувачам, лишилося 29 тисяч. Мама Мар'яни 9 тисяч віддала на розрахунок з нашими боргами за організацію концерту. На операцію пішло 20 тисяч", - повідомила Сєрая.

 

Зараз ви читаєте новину «Олесь Доній серед молоді слухав "Тартак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути