неділя, 24 червня 2018 15:51

Не маю часу на селфі у спортзалі - чемпіонка зі сквошу Камілла Серме

У Київ вперше прибули зірки зі сквошу: легендарний багаторазовий чемпіон світу єгиптянин Рамі Ашур та шестиразова чемпіонка Європи француженка Камілла Серме.

Спортсмени завітали до України в рамках спільного 3-денного проекту Федерації сквошу і загальносвітової програми з популяризації цього виду спорту "Посол світової Федерації сквошу".

Камілла Серме входить у п'ятірку топових гравців у сквош. Під час прес-ланчу "Розвиток сквошу в Україні та світі", зізналась, чому не робить селфі у тренажерному залі, що їй дається найважче під час тренувань та чим пожертвувала заради спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія української паралімпійки лягла в основу фільму

  Камілла Серме
Камілла Серме

Як виглядає звичайний день справжньої чемпіонки зі сквошу?

Більшість часу я тренуюсь, кілька годин зранку. Потім годину займаюсь пілатесом чи йогою. Знову граю у сквош і займаюсь фітнесом.

Сквош – це спорт, під час занять яким спалюється найбільше калорій у порівнянні з іншою активністю. Ваш рецепт гарної фізичної форми?

Я тренуюсь 5 годин на день. 15 років займаюсь у спортзалі з тим самим тренером, прийшла до нього у 15 років. Він "збудував" моє тіло. Завдяки йому дуже міцна фізично. Ми продовжуємо працювати разом. Також займаюсь йогою та пілатесом. Це допомагає мені у сквоші залишатись сильною. Йога дає розтяжку та витримку. Особливо важко даються вправи, коли потрібно бігати сходами та в гору. Але після цього бачиш дійсно гарний результат.

  Камілла Серме
Камілла Серме

Як ставитесь до селфі зі спортзалу, які так любить викладати народ у Інстаграм? На вашій сторінці в соцмережі таких фото не зустрінеш. В цілі вашого візиту до зали сумніватися не доводиться.

Раніше сама вела свої соціальні мережі. Але вже кілька років за мене це робить спеціальна команда людей. Адже я багато тренуюся і не маю часу на це. Ти не можеш робити всі речі бездоганно, маєш обирати. Я хочу добре грати, а для цього потрібно багато тренуватися. Це мій приорітет.

Що до дієти?

Ми маємо слідкувати за тим, що їмо. Кілька місяців займаюсь з дієтологом, але я завжди була обережною з тим, що їм. У сквоші немає вагових категорій, тому перед змаганням не потрібно терміново набирати чи скидати вагу. Ми просто насолоджуємося життям і іноді дозволяємо собі солодощі. Не їм фастфуд. Люблю морозиво, але не можу його собі дуже часто дозволити. Та в літку можу знайти причину, щоб поласувати ним.

Чим пожертвували заради чемпіонських титулів?

Коли була підлітком не могла робити речі, які дозволяли собі інші однолітки. Після школи йшла на тренування, потім робила домашнє завдання і знову присвячувала весь час тренуванням. Це своєрідна жертва. Але в той же час, мені пощастило у дитинстві багато подорожувати, завдяки цьому дорослішаєш швидше, стаєш обізнаним у різних культурах, знайомишся з національностями та разніми країнами. Тому ця жертва позитивна.

Як вплинуло заняття сквошем на інші сфери Вашого життя?

  Камілла Серме
Камілла Серме

Спорт взагалі, як кажуть у нас у Франції, гарна школа життя. Ти краще пізнаєш себе. Борешся і розумієш, що життя не просте, також пізнаєш, що таке командний дух, кожного дня намагаєшся бути кращою людиною.

Спорт - це гарна школа життя

Чи існує справжня дружба у сквоші, враховуючи, що тут кожний один одному конкурент?

У сквоші є дружба. Важко бути з опонентом гарними друзями, але ми поважаємо один одного. Сквош - це маленький світ і під час подорожей ми маємо багато жити поряд, то ж намагаєшся бути добрими друзями.

Бувають дні, коли не хочеться йти в зал, а просто відпочити?

Часом відпочиваю. Бачусь з хлопцем, своєю родиною. Намагаюсь проводити час вдома, тому що і так багато подорожую. Я люблю спорт, навколо мене велика команда, яка мене мотивує.

Ким бачите себе після закінчення кар'єри?

Я грала у теніс з 4 до 7 років, потім спробувала сквош. Тренувалась з подругою заради розваги. Маю ступінь з журналістики, але не уявляю себе в іншій сфері крім сквошу.

Не змінювала тренера 24 роки. Я не бачу себе у тренерській роботі після завершення кар'єри у спорті. Скоріш за все проводитиму освітню роботу в напрямку розвитку сквошу у моїй країні.

Ваші причини, чому жінкам варто займатись сквошем?

Сквош - дуже корисний вид спорту, він дасть сильне тіло, зміцнить кор, ноги, цілий комплект переваг. Це гра, до того ж, ти маєш також багато думати про те, як перемогти суперника, що я особливо люблю в цьому спорті. Тому нам потрібно в ньому більше жінок.

Сквош – вид спорту з м'ячем та ракеткою у закритому приміщенні. Гра ведеться спеціальними ракетками в оточеному з чотирьох боків корті.

  Камілла Серме
Камілла Серме
Зараз ви читаєте новину «Не маю часу на селфі у спортзалі - чемпіонка зі сквошу Камілла Серме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути