середа, 16 липня 2008 10:54

Наомі Кемпбелл відчула себе матір"ю (ФОТО)

Британська супермодель Наомі Кемпбелл відмовляється йти на пенсію, оскільки вважає, що в індустрії моди і так мало чорношкірих моделей. В той час, як моделі Сінді Кроуфорд і Крісті Турлінгтон, з якими вона починала свою кар"єру у модному бізнесі, вже давно покинули подіум, 39-річна красуня не залишає світ моди.

Наомі переживає, що дизайнери, фотографи віддають перевагу світлошкірим моделям. Свою ноту протесту з приводу дискримінації висловив модний журнал Vogue. Всі ілюстрації в липневому номері журналу зроблені з використанням винятково чорношкірих моделей на знак протесту проти дискримінації в світі фешн-індустрії.

На всіх (більше ніж сто) фотографіях, включаючи і обкладинку липневого Vogue, красувалися чорні моделі. Всі фотографії зроблені знаменитим нью-йоркським фотографом Стівеном Мейзелем.

Подібна оригінальність стала наслідком незадоволеності тим, що модні журнали просто відмовляються використовувати чорношкірих моделей для реклами. Багато хто говорить, що вони просто "не продаються".

Мейзель сфотографував декілька відомих моделей. Окрім Наомі Кемпбелл там були Іман, Тіра Бенкс, Лія Кебеде, Джордан Данн, Алік Век та Пат Клівленд.

Окрім моди, Наомі Кемпбелл займається благодійністю. На минулому тижні модель приїхала до Нігерії на щорічний фестиваль музики і моди ThisDay. Разом з британським модельєром Освальдом Боатенгом знаменита супермодель взяла участь в добродійній акції: озброєна маленькою лопаткою, Наомі посадила дерево в парку столиці Нігерії Абуджі. Мета акції полягала в тому, щоб садити дерево кожного разу, коли в місті народжується дитина, і тим самим допомогти озелененню міста і поліпшенню атмосфери.

38-річна Наомі зазначила, що їй не вперше доводиться садити дерева. "У мого батька є маєток на Ямайці, який називається Золоте Око, - розповіла Кемпбелл. - Гості, які приїжджали туди, зобов"язані були посадити на ділянці деревце. Тепер там ростуть дерева, посаджені Рівером Феніксом, Кейт Мосс і Боно".

Окрім супермоделі, на африканський фестиваль приїхали й інші знаменитості: репери Джей-Зі та Ашер, а також співачка Ріанна.

Також Наомі відвідала нігерійське місто Лагос з колегою по роботі, моделлю Тайсоном Бекфордом, щоб взяти участь у фестивалі Africa Rising. Вони побували в дитячому госпіталі, поспілкувалися з маленькими пацієнтами, їх батьками і персоналом клініки. І хоча у моделі немає своїх дітей, це спілкування з малюками було хорошим приводом побути в ролі дбайливої матері.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Наомі Кемпбелл відчула себе матір"ю (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути