Ексклюзиви
субота, 12 січня 2013 07:19

Марію Шарапову критикують за рекламу шкідливих солодощів

Марію Шарапову критикують за рекламу шкідливих солодощів
Шарапова ФОТО: lichnosti.net

Психологи Великобританії та Австралії розкритикували російську тенісистку Марію Шарапову за дитячі цукерки, що випускаються під брендом Sugarpova, назвавши їх шкідливими, повідомляє tennisworldusa.org.

На думку психологів, така нездорова їжа ставить здоров'я дітей під загрозу.

Кожен пакетик цукерок Sugarpova містить 84 грами цукру, що еквівалентно кількості цукру в 21 чайній ложці або двох банках всесвітньо відомого прохолодного напою.

Російська тенісистка особисто займається просуванням цукерок Sugarpova, що може поставити здоров'я юнаків та дівчат під загрозу. За даними дослідження, лише у Великобританії проживає близько 850 000 осіб з діагнозом діабет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шарапова презентувала свої власні цукерки

Представник австралійської організації, що займається кампанією з розслідування відповідальності за рекламу і просування продуктів харчування, вважає, що Шарапова повинна сприяти здоровому способу життя, а не "бігти за грошима".

"Марія Шарапова є надзвичайно впливовим спортсменом, яким захоплюються як батьки, так і діти. Вона відіграє важливу роль у пропаганді здорового способу життя, а в світлі дитячого ожиріння, що поширюється по світу, просування кондитерських виробів перебуває в діапазоні безвідповідального маркетингу", - представник.

Доктор Джастін Коулсон, австралійський дитячий психолог сказав: "Зірки спорту надають непропорційно великий вплив на споживчу поведінку, в тому числі дітей. Таким чином, сприяє нездоровій звичці, і це здається зовсім недоречним".

Шарапова зізналася, що вона завжди була любителькою цукерок. Вона поділилася, що після хорошого тренування просила у батьків льодяник, зазначає сайт.

Зараз ви читаєте новину «Марію Шарапову критикують за рекламу шкідливих солодощів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути