субота, 02 липня 2011 17:56

Князь Монако одружився на спортсменці з ПАР
6

Князь Монако Альбер II і спортсменка Шарлен Уіттсток готуються до вінчання. На святкування в княжий палац повинні приїхати близько 40 глав держав, відомі кутюр'є та артисти. Напередодні в палаці пройшла цивільна церемонія одруження.

У суботу в Монако повінчаються правлячий князь Альбер II і плавчиха з ПАР Шарлен Уіттсток. На урочисту церемонію запрошено більше 800 гостей, серед яких глави європейських держав, представники королівських і князівських будинків, зірки шоу-бізнесу. Вінчання пройде у внутрішньому дворі князівського палацу.

Напередодні 53-річний князь Альбер і 33-річна Уіттсток офіційно оформили свій шлюб.

Громадянська церемонія пройшла в палаці о 17.00 за місцевим часом (18.00 за київським). У цьому ж залі пов'язали себе узами шлюбу батьки Альбера Грімальді - князь Реньє III і актриса Грейс Келлі.

Майбутня княгиня Монако була одягнена в синій брючний костюм від Chanel. Князь прийшов на церемонію в темному смокінгу та білій краватці. Святкування було скромним - були присутні лише 80 осіб: близькі друзі, родичі і імениті гості. "Так", - ледь чутно промовила Уіттсток, відповідаючи на питання, чи готова вона взяти в чоловіки князя Монако.

За цивільною церемонією стежили понад 7,5 тисяч жителів князівства і туристів. Вони стовпилися перед палацом, на стінах якого встановили два гігантських екрана, які транслювали те, що відбувалось всередині. Після князь і княгиня за традицією вийшли на балкон палацу і поцілувалися. Після святкового фуршету молодята відвідали концерт і лазерне шоу Жан-Мішеля Жарра. Перед початком шоу князь і княгиня піднялися на сцену і подякували всім "за активну участь у святі".

Основне святкування в Монако намічено на суботу. О 17.00 (18.00 за Києвом) батько Уіттсток поведе її по червоній килимовій доріжці у двір королівського палацу, де пройде вінчання.

На відкритому повітрі князя і його дружину обвінчає архієпископ Монако Бернар Барси. Бути присутнім при церковному таїнстві запрошені актор Роджер Мур, модельєри Карл Лагерфельд, Джорджіо Армані, модель Наомі Кемпбелл, президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге, віце-президент Міжнародної федерації легкої атлетики Сергій Бубка, королі Іспанії, Швеції, Бельгії та Лесото. Усього на церемонію прибули близько 40 глав держав. За непідтвердженими даними, на кілька годин в Монако прилетить президент Франції Ніколя Саркозі. Його вагітна дружина Карла Бруні відхилила запрошення, у зв'язку зі станом здоров'я. Альбер II запрошував на церемонію і принца Вільяма з дружиною Кейт, але у подружжя на суботу запланований офіційний візит до Канади. Церковні гімни під час вінчання виконають сопрано Рене Флемінг і тенор Андреа Бочеллі.

Біля палацу молодят чекають акредитовані журналісти, всього близько тисячі осіб. Поки їх пригощають шампанським і дорогими закусками.

Після церемонії гостей чекає фуршет з елітним шампанським та винами. Потім весільний кортеж поїде до церкви Святої Девоти - покровительки Монако і правлячої там династії Грімальді. Подружжя прочитають молитву, а потім наречена покладе до вівтаря букет квітів. Уіттсток продовжить традицію, яку розпочала Грейс Келлі, яка першою з дружин монакських князів залишила весільний букет біля вівтаря Святої Девоти.

О 21.30 (22.30 за Києвом) почнеться весільна вечеря, а потім бал. Урочистості пройдуть на спеціально побудованій у будівлі театру опери терасі, що підноситься над морем.

За меню відповідає найвідоміший шеф-кухар Франції Ален Дюкасс. Опівночі гостей і жителів Монако чекає грандіозний феєрверк.

Всього на княже весілля витрачено $80 млн.

Зараз ви читаєте новину «Князь Монако одружився на спортсменці з ПАР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути