четвер, 02 вересня 2021 17:47

Кіану Рівз відзначає 57-річчя: знакові ролі найвидатнішого актора ХХІ ст.

Кіану Рівз відзначає 57-річчя: знакові ролі найвидатнішого актора ХХІ ст.
Канадський актор Кіану Рівз сьогодні святкує 57-й день народження. Фото: REUTERS

Канадський актор Кіану Рівз сьогодні святкує 57-й день народження.

Він є одним з популярних та найбільш високооплачуваних кінознаменитостей: 2005-го отримав зірку на голлівудській Алеї слави, а торік потрапив у список за версією The New York Times найвидатніших акторів XXI ст. Про це пише "Уніан".

Пропонуємо згадати найяскравіші перевтілення Рівза у фільмах.

"На гребені хвилі" (1991)

За сюжетом бойовика, агент ФБР Джонні Юта, якого зіграв Рівз, повинен проникнути в банду злодіїв, які не лише грабують банки, а й займаються екстремальними видами спорту. Він має навчитися кататися на дошці для серфингу, потрапити в команду грабіжник і довести, що він такий, як і вони.

"Швидкість" (1994)

Ще один бойовик, в якому Рівзу дісталася роль співробітника спецслужб. Терорист після невдалої спроби мінування ліфта вирішує помститися антитерористичному підрозділу поліції. Він встановлює в рейсовому автобусі бомбу, яка вибухне, якщо швидкість транспорта буде нижче 50 миль на годину.

"Адвокат диявола" (1997)

У драмі за однойменним романом Ендрю Найдермана молодий адвокат Кевін Ломакс, якого зіграв Рівз, не програвав за свою кар'єру жодної справи. Йому несподівано пропонують місце консультанта у нью-йоркській юридичній компанії, яка спеціалізується на захисті інтересів мільйонерів. І Ломакс погоджується.

"Матриця" (1999, 2003)

Науково-фантастичний фільм, завдяки якому актор здобув шалену популярність. У кінокартині показують майбутнє, в якому людей насильно під'єднали повсталі машини до Матриці (комп'ютерної програми, що симулює дійсність). Таким чином машини отримують енергію, яка їм потрібна для існування, з людей. Хакер Нео, роль якого дісталася Рівзу, має визволити людство.

"Джон Вік" (2014, 2017, 2019)

За сюжетом бойовика, життя професійного найманого вбивця йде шкереберть після раптової смерті дружини. Друг Джона Віка пропонує змінити небезпечну роботу. Та згодом невідомі викрадають його улюблене авто та вбивають собаку Дейзі. Вік повертається до роботи і хоче покарати винних.

"Білл і Тед" (2020)

У фантастичній комедії музиканти Білл (Алекс Вінтер) і Тед (Рівз) колись мріяли стати рок-зірками. Але тепер вони - заклопотані голови сімей. Згодом перед ними постав прибулець з майбутнього і нагадав про давнє пророцтво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леонардо Ді Капріо відзначає день народження. 6 знакових ролей оскароносного актора

Кіану Рівз зіграє головну роль в екранізації власного коміксу BRZRKR. Він також стане продюсером картини.

Комікс, який актор написав разом із журналістом The New York Times Меттом Кіндтом, вийшов на початку березня. У ньому розповідається про безсмертного сина бога війни, який у XXI ст. працює на уряд США в надії закінчити своє існування. Адже живе він понад 80 тис. років.

Зараз ви читаєте новину «Кіану Рівз відзначає 57-річчя: знакові ролі найвидатнішого актора ХХІ ст.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути