пʼятниця, 27 квітня 2012 09:34

Джеймс Кемерон після Маріанської западини зібрався в космос

Джеймс Кемерон після Маріанської западини зібрався в космос
Режисер вважає, що за космосом - майбутнє Фото: 7days.ru

Режисер Джеймс Кемерон, який під час роботи над сиквелом "Аватара" здійснив занурення в Маріанську западину, найглибшу точку світового океану, збирається вирушити в протилежному напрямку і здійснити політ у космос, повідомляє в п'ятницю The Hollywood Reporter.

"Літо 2000 року я провів у Москві - займався біомедичною підготовкою до польотів в космос, тренувався на центрифузі. Я збирався на станцію "Мир", поки вона ще була в строю. Це довга історія - в підсумку, на жаль, нічого не вийшло, зокрема через катастрофу "Колумбії", - розповів режисер.

Шаттл "Колумбія" загорівся 1 лютого 2003 при вході в щільні шари атмосфери. Вся команда загинула.

На пряме запитання кореспондента, чи збирається Кемерон таки потрапити в космос, творець "Аватара" відповів: "о так - адже за цим майбутнє".

Раніше стало відомо, що він разом з одним із творців Google Ларрі Пейджем візьме участь в роботі компанії Planetary Resources, яка має намір видобувати корисні копалини на астероїдах.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Відомий режисер Джеймс Кемерон подався на дно океану

Кемерон нагадав, що в Маріанську западину він занурився в глибоководному апараті, розробленому його власною командою. Цей апарат опустився майже на 11 тисяч метрів - глибше, ніж будь-які інші підводні засоби пересування, створені американським, російським або яким-небудь ще урядом.

"Урок полягає в тому, що невелика групка відданих своїй справі інженерів, що працює на приватні гроші, може зробити те, на що не здатен жоден уряд", - підкреслив Кемерон. "За перші п'ять хвилин занурення я відкрив два нових види - і це тільки за п'ять хвилин!", - розповів режисер.

З космічними апаратами, нагадав він, відбувається те ж, що і з глибоководними: творець "Амазона" Джефф Безос на власному ранчо будує суборбітальний корабель New Sheperd.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джеймс Кемерон зібрався переїжджати до Нової Зеландії і займатися фермерством

Кемерон відомий своєю пристрастю до передових технологій. Саме він вважається головним у світі фахівцем з 3D-зйомок, а багато технічних засобів, які необхідні для цього, були розроблені ним для першої частини "Аватара". Дія другої та третьої частини відбуватиметься почасти під водою, для чого довелося придумувати нові апарати.

Зараз ви читаєте новину «Джеймс Кемерон після Маріанської западини зібрався в космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути