вівторок, 29 березня 2011 16:26

Акторів другого "Аватару" відвезуть до бразильських джунглів

Акторів другого "Аватару" відвезуть до бразильських джунглів

Джеймс Кемерон для натхнення на зйомки продовження свого найбільш касового фільму в історії "Аватар" здійснить експедицію з акторами до бразильських тропічних лісів, повідомляє газета Guardian.

Про намір познайомитися докладніше зі способом життя залишків місцевих племен Кемерон повідомив в рамках Міжнародного форуму з питань сталого розвитку (International Forum on Sustainability), що проходив минулого тижня в Манаусі, столиці бразильського штату Амазонас.

"Аватар - це фільм про тропічний ліс та його жителів. І перш ніж я почну знімати наступні два фільми, я хочу привезти сюди своїх акторів, щоб краще розповісти цю історію", - заявив Кемерон.

За його словами, поїздка надихне акторів: "Вони дізнаються більше про корінне населення і про те, що ж являє собою життя в джунглях".

Режисер також зустрівся з представниками амазонського племені Caiapos і його керівником Raoni.

"Якщо б я був знайомий з Caiapos до того, як почав зйомки першого "Аватару", я б зробив фільм набагато краще", - припустив Камерон, якого Raoni назвав Krapremp-ti тобто "другом джунглів". Це незвичайне ім'я режисер хоче використати, назвавши так свого головного героя.

Камерон планує зняти документальний "експериментальний" фільм у 3D про тяжке становище місцевих племен і їхню боротьбу проти будівництва гідроелектростанції на річці Xingu. Він вже висловлювався проти проекту, який в кінцевому підсумку був припинений за рішенням бразильського суду через недотримання екологічних норм.

У січні цього року Кемерон офіційно підтвердив, що зніме продовження "Аватару".

Але продовження на відміну від "первістка" буде знято швидше і дешевше: друга частина запланована до виходу в грудні 2014 року, а третя - в 2015 році. Обидва фільми матимуть самостійні сюжети, проте режисер не збирається відмовлятися від персонажів і тем першої частини.

Зйомки режисер планує розпочати ближче до осені, якщо до того моменту встигне розібратися зі сценарієм. Частина прибутку буде передана на підтримку екологічних програм.

За сюжетом першого "Аватару" вчені Землі за допомогою передової медицини перетворюють колишнього морського піхотинця, прикутого до інвалідного візка, в інопланетянина і впроваджують його в плем'я наві на планеті Пандора. Однак, пізнавши цінності не зіпсованого цивілізацією незайманого світу, головний герой повстає проти жорстокого прагматизму землян.

Зараз ви читаєте новину «Акторів другого "Аватару" відвезуть до бразильських джунглів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі