Найважливіше у виборі кухаря для шефа Алекса Якутова те, що він "горить" кухнею. Чоловік даватиме настанови учасникам "Пекельної кухні", яку восени покаже "Новий канал".
Про те, як ставитиметься до кухарів у реаліті, та що не пробачає на кухні, Алекс поділився з кореспондентом Gazeta.ua.
"Для мене найважливіше в учасниках – те, що в них горять очі. Ти говориш ідеї, а вони запалюються ними. Хочеться, щоб кухарі жили цим, а не прийшли заради піару. Найголовніше, щоб це було для саморозвитку і заради того, щоб посісти місце в моїй команді", – розповів Якутов.
Чоловік зазначив, що ставитиметься до учасників як людина, яка вже пройшла "пекельну" кухню.
"Вони мають пройти ще багато кіл пекла, щоб досягти результату. Буду для них як дорослий, який лише ставить їх на правильний шлях. Учасники молодші за мене", – зауважив він.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За розголошення зарплати можуть оштрафувати" - українка працює кондитером у Франції
"На кухні не пробачаю халатності в роботі та неповагу до продуктів. Інколи кухарі продовжують працювати з продуктами, які до цього падали на підлогу. Я вважаю таке неприпустимим. На кухні має бути жорстка дисципліна й цілковите розуміння одне одного", – додав Якутов.
Після закінчення річкового училища шеф Алекс Якутов навчався в кулінарних школах Європи та стажувався в кухарів Італії, Іспанії та США. Витратив на навчання $30 тис. Він є співвласником столичного ресторану "Публіцист".
Коментарі