понеділок, 29 березня 2021 11:10

"Виношували, як дитину": Шеф "Пекельної кухні" розповів, як відкривав ресторан

Після закінчення річкового училища шеф Алекс Якутов навчався в кулінарних школах Європи та стажувався у кухарів Італії, Іспанії та США. Витратив на навчання $30 тис. Зараз він є співвласником столичного ресторану "Публіцист". А восени обиратиме у свою команду талановитих кухарів у реаліті "Пекельна кухня" на "Новому каналі".

Як виникла ідея відкрити ресторан у Києві та чи є відмінність між українськими і закордонними закладами, Алекс розповів кореспонденту Gazeta.ua.

Автор: надане пресслужбою "Нового каналу"
  Шеф поділився історією відкриття столичного ресторану
Шеф поділився історією відкриття столичного ресторану

"Усі закордонні шеф-кухарі, з якими я працював та в яких навчався, були з правильним підходом до роботи, тому на кухні бачив сучасне обладнання, чистоту та акуратність. Відмінності між українськими та закордонними ресторанами майже ніякої. Але бувало й таке: приїжджаєш у Європу, заходиш до закладу і розумієш, що в тебе краще. Усе залежить від рівня ресторану, на кого він розрахований і хто в ньому шеф-кухар", - поділився Якутов.

Чоловік також розповів, як став бренд-шефом у чернігівському ресторані.

"Маю друга-архітектора Дениса Біленка. Якось він запропонував мені поїхати до Чернігова та відкрити ресторан "Хряк". Я погодився. Два роки працював там. Згодом зрозумів, що хочу поїхати до Києва, де більше різної публіки. А коли гості несхожі, то стає цікавіше експериментувати на кухні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес на солодощах: вінничанка розповіла, як відкрила кондитерську

"У мене була ідея та концепція ресторану: хотів відкрити м'ясний, де буде гриль. Мав повне бачення цього закладу. Напевно, найголовніше у відкритті - надійний партнер, якого я швидко знайшов. 1,5 роки шукали приміщення для ресторану у столиці. І 9 місяців потому нарешті його відкрили: виношували, як дитину", - зауважив Якутов.

Пекельний шеф Алекс Якутов захопився кулінарією у 12 років. Тоді він уперше приготував шарлотку. Пізніше пішов навчатися в Якутське командне річкове училище, далі служив юнгою, але весь час проводив на камбузі. Після цього зрозумів, що хоче працювати кухарем.

Зараз ви читаєте новину «"Виношували, як дитину": Шеф "Пекельної кухні" розповів, як відкривав ресторан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути