четвер, 21 вересня 2017 11:33

До Києва приїде екс-солістка групи Nightwish Тар'я Турунен
5

Тар'я Турунен
Фото: Прес-служба
Тар'я Турунен
Тар'я Турунен
Тар'я Турунен
Тар'я Турунен

В рамках великого туру до Києва приїде одна з найяскравіших зірок світової сцени - фінська рок-і оперна співачка, екс-учасниця гурту Nightwish Тар'я Турунен.

21 грудня в Жовтневому Палаці відбудеться єдиний сольний концерт Тар'ї. Фінська гостя вийде на сцену в супроводі великого симфонічного оркестру та хору. Більше сотні виконавців перенесуть слухачів в атмосферу неймовірного вокалу, енергетики, драйву, приголомшливого звуку і, звичайно, Різдва!

Тар'я Турунен - ​​одна з найвідоміших жінок в рок-музиці на сьогоднішній день. Багато років вона знаходиться в п'ятірці кращих академічних вокалісток світу. Британський журнал "The Sun" нарівні з Мадонною назвав Тарью однією з 50 жінок, які за життя стали безсмертними завдяки їхньому внеску в музику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На концертах в Україні зібрали 120 тисяч гривень" - українка очолює найбільший рок-хор в Лондоні

Турунен - зірка першої величини в Фінляндії. Свого часу саме її академічно підготовлений голос послужив ключем до успіху групи Nightwish і став уособленням жанру "симфонічний метал".

Вона була першою зарубіжною співачкою, яка зуміла продати більше 20 000 копій свого альбому в країнах СНД. Її альбом "My winter storm" приніс їй платину і підняв на

11 рядок рейтингу Billboard's Top 100 European Albums, а сама Тар'я була номінована на премії Echo Awards і Emma Awards. До слова, всього продано понад 900 000 сольних дисків Тар'ї і більше 3 мільйонів копій альбомів, записаних в складі Nightwish.

На батьківщині співачку охрестили "фінським солов'єм". Але унікальна манера виконання і особиста чарівність зробили її популярною не тільки в Фінляндії, але і далеко за її межами - Європа, США, Бразилія і всі країни СНД завжди з нетерпінням чекають концертів Тар'ї.

Тар'я володіє ліричним сопрано діапазоном в три октави. Завдяки цьому вона віртуозно виконує класичний репертуар в регістрах меццо-сопрано, контральто і навіть колоратурного сопрано.

У складі групи Nightwish Тар'я брала участь у відбірковому турі Євробачення з піснею "Sleepwalker". Була одним з наставників в 3-му сезоні проекту "Голос Фінляндії". Її підопічна Міія Косунен (MiiaKosunen) стала переможницею цього конкурсу.

Спільно з групою Scorpions Тар'я записала пісню "The good die young", яка прикрасила останній альбом легендарного колективу - "Sting in the tale".

"Це був незабутній момент, коли сам Клаус Майне подзвонив мені. Це величезна честь для мене. Scorpions надали мені на вибір дві пісні. Тільки після того, як вокал був записаний, я дізналася, що цей альбом стане для них останнім", - згадувала пізніше про цю подію співачка.

У грудні 2003 фінський президент Тар'я Халонен запросила Тар'ю і її чоловіка в президентський палац в Гельсінкі на святкування Дня незалежності. Оглядач одного фінського телеканалу назвав артистку найвражаюче одягненою леді на цьому заході.

У Тар'ї дві вищі освіти, вона говорить на п'яти мовах: фінською, шведською, німецькою, іспанською та англійською, водить машину, любить біг і дайвінг, дивиться футбол і ненавидить павуків. Найбільше вона боїться, що одного разу прокинеться і виявить, що голоси у неї більше немає.

"Я відчуваю себе дуже щасливою і навіть, якщо завгодно, обраною, тому що у мене є можливість робити те, що я люблю найбільше", - говорить про себе Тар'я Турунен.

Нинішній, 2017-й рік для співачки - особливий. У серпні вона відзначила 40-річчя і відразу після цього вирушила в ювілейний тур, в рамках якого і відвідає Україну.

Зараз ви читаєте новину «До Києва приїде екс-солістка групи Nightwish Тар'я Турунен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути