субота, 23 липня 2022 09:00

Денієл Редкліфф святкує 33 роки: цікаві факти й архівні фото зірки "Гаррі Поттера"
7

23 липня британський актор театру і кіно Денієл Редкліфф, відомий за участю у фільмах про чарівника Гаррі Поттера, відзначає день народження. Знаменитості виповнюється 33 роки.

Gazeta.ua зібрала архівні фото кінозірки й маловідомі факти з його біографії.

1. У дитинстві актор страждав діспраксією – специфічним розладом чи затримкою розвитку рухових функцій. Він мав проблеми з координацією. Тому не міг виконувати складні рухові завдання. У шкільні роки з Редкліффа знущалися однолітки. Згодом він кинув навчання. Однак причиною цього рішення був не буллінг: Редкліфф почав займатися акторською майстерністю з 5 років. Тому і в школі був завантажений зйомками.

2. Уперше в кіно з'явився 1999-го у фільмі "Девід Копперфілд". Зіграв юного ілюзіоніста. Цього ж року отримав роль Гаррі Поттера, яка і принесла йому славу. Останній фільм про чарівника вийшов 2011 року. Після закінчення саги Денієл зіграв ще в багатьох фільмах, як-от "Жінка в чорному", "Роги", "Людина – швейцарський ніж".

Британський актор Денієл Редкліфф 23 липня відзначає 33 роки
Фото: Getty Images
Руперт Ґрінт, Емма Вотсон і Денієл Редкліфф під час прем'єри "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану" в Нью-Йорку 2004 року
(Зліва) Девід Гейман, Емма Вотсон, Руперт Ґрінт, Денієл Редкліфф і Джоан Роулінг на світовій прем’єрі фільму "Гаррі Поттер і  Смертельні реліквії: частина 2" 2011 року в Лондоні
Зіркова трійка – Емма Вотсон, Руперт Ґрінт та Денієл Редкліфф – на світовій прем’єрі фільму "Гаррі Поттер і  Смертельні реліквії: частина 2" 2011 року в Лондоні
Емма Вотсон, Денієл Редкліфф і Руперт Ґрінт на пресконференції, присвяченій фільму "Гаррі Поттер і філософський камінь" у Лондоні 2000 року

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робін Вільямс святкував би 71 рік: п'ять визначних ролей "світлого коміка"

3. Після "Гаррі Поттера" актор також працював у театрі. У виставі "Евкус" зіграв хлопчика-конюха, який втратив розум через любов до коней. Перед глядачами, які звикли бачити зірку в дитячих фільмах, він з'явився повністю оголений. Багато батьків були обурені такою поведінкою зірки. Тому навколо його роботи в п'єсі розгорівся скандал.

4. Редкліфф активно виступає за права представників ЛГБТ-спільноти. Навіть знявся в соціальній рекламі для проєкту "Тревор", що спрямований на запобігання самогубствам серед лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерів. Також актор зробив цій організації значне пожертвування.

5. У кінозірки є довгі стосунки: понад вісім років він зустрічається з американською акторкою Ерін Дарк. З коханою познайомився на зйомках драми "Убий своїх коханих". В одному з інтерв'ю Редкліфф зізнався, що дуже щасливий і вони з Дарк ведуть спокійне і "приземлене" життя.

Редкліфф, який отримав всесвітнє визнання завдяки ролі юного чарівника Гаррі Поттера, влаштував акцію підтримки України. Зірка повідомив, що кошти від продажу мантій і краваток, виконаних у стилістиці картини про чарівника Гаррі Поттера, підуть на допомогу українським родинам.

Зараз ви читаєте новину «Денієл Редкліфф святкує 33 роки: цікаві факти й архівні фото зірки "Гаррі Поттера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути