четвер, 21 липня 2022 08:35

Робін Вільямс святкував би 71 рік: п'ять визначних ролей "світлого коміка"

21 липня американський актор Робін Вільямс міг би відзначати 71-й день народження. Починав кар'єру, як комік розмовного жанру, але згодом здобув славу виконуючи комічні, а з часом і драматичні ролі на телебаченні та в кіно. Зокрема, має декілька премій "Еммі" та "Греммі", а також "Оскар", як актор другого плану.

Автор: Getty Images
  21 липня американський актор Робін Вільямс міг би відзначати 71-й день народження
21 липня американський актор Робін Вільямс міг би відзначати 71-й день народження

У дитинстві майбутній актор мав зайву вагу. Тому з ним ніхто не хотів грати. Вільямс вигадував собі друзів і спілкувався сам із собою різними голосами. У студентські роки заробляв на життя комічними виступами в невеликих барах та кафе. Хоча його батьки мали змогу фінансувати будь-які його забаганки.

2004 року Вільямс потрапив до списку "100 найкращих стендап-коміків" всіх часів від Comedy Central, де посів 13-те місце. Багато часу присвячував доброчинності.

11 серпня 2014 року покінчив життя самогубством. Після його смерті публіка дізналася, що комік страждав на депресію.

Gazeta.ua пропонує згадати культові ролі Вільямса, якого прозвали "світлим коміком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неофіційний секс-символ і конкурувала із Зеленським: чим запам'яталася Руслана Писанка

"Місіс Даутфайр" (1993)

Головний герой – актор дубляжу Деніел Гілард, якого зіграв Вільямс. Він після розлучення втрачає опіку над дітьми. Але хоче з ними бачитися. Згодом дізнається, що його дружина Міранда шукає домашню робітницю. Гілард представляється літньою шотландською нянею, місіс Даутфайр, і має шанс врятувати свою родину.

"Джуманджі" (1995)

Алан Перріш знаходить дивну скриню, з якої чутно стукіт барабана. Хлопець впевнений, що це скарб, але там просто гра. Він вирішує пограти в неї ввечері, коли додому прийдуть гості. Тільки-но діти кинули кістки та зробили хід, як на них напали кажани, а самого Алана засмоктало в гру. Через багато років в покинутий будинок Перріш в'їжджає нова родина. Поки мати розбиралася з побутовими питаннями, діти вирішили розібратися, що це за дивна скриня на горищі.

"Доброго ранку, В'єтнаме!" (1987)

Радіоведучий Едріан Кронауер прибув до В'єтнаму, щоб зайняти місце на американській військовій радіостанції в Сайгоні. Проте з його появою програма "Доброго ранку, В'єтнаме" з нудної та "для галочки" перетворюються в найпопулярнішу передачу – гумор, рок-н-ролл та цікаві історії. Кронауер висміює всіх і все. Але його жарти – лише спосіб показати справжнє обличчя війни.

"Розумник Вілл Хантінг" (1997)

Після чергової бійки та арешту хлопця, професор математики бере Вілла Хантінга під свою опіку. Але він ставить умову – юнак має пройти курс психотерапії. Сеанси Вілла з психотерапевтом Шоном Мегвайром розпочинаються з ворожнечі. Згодом з'ясовується, що вони можуть допомогти один одному.

"Спілка мертвих поетів" (1989)

У стрічці розповідається про вчителя та групу учнів приватної школи, які говорять про англійську літературу та освіті класичною академічною англійською. Педагог надихає своїх учнів змінити хоч щось у своєму житті і пробуджує у них інтерес до поезії та літератури.

Більшість стрічок у фільмографії Робіна сміливо можна назвати шедеврами кіномистецтва. Він знайомий глядачам з фільмів "Джуманджі", "Двохсотлітня людина", "Куди приводять мрії", "Пробудження", "Спілка мертвих поетів", "Розумник Вілл Гантінґ" та ін.

Першим виступами Вільямса були комічні монологи, з якими він виступав спочатку у клубах Сан-Франциско. На телебачення дебютував у епізодичному образі інопланетянина Морка у одній з програм NBS. Цей персонаж став настільки популярним серед глядачів, що компанія започаткувала сітком "Морк і Мінді", який виходив у 1978–1982 рр.

У 1980 році відбувся дебют Робіна Вільямса у великому кіно. Його першою роллю став моряк Попай в однойменному фільмі Роберта Олтмена. Фільм виявився провальним.

Зараз ви читаєте новину «Робін Вільямс святкував би 71 рік: п'ять визначних ролей "світлого коміка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути