вівторок, 12 липня 2011 18:23

Деніел Редкліфф боїться їздити в метро

Деніел Редкліфф боїться їздити в метро

Зірка кіноепопеї про Гаррі Поттера Деніел Редкліфф зізнався, що боїться їздити в метро Лондону. У актора боязнь натовпу. Тому 21-річний Редкліфф навіть не знає, як користуватися проїзними.

В інтерв'ю Radio Times він розповів, що у фільмі "Гаррі Поттер і Орден феніксу" є епізод, коли Гаррі Поттер в метро намагається засунути проїзний всередину турнікету замість того, щоб просто прикласти картку до зчитувального пристрою. Редкліфф справді не знав, як зазвичай потрапляють до підземки. Однак ці кадри з фільму не були видалені, так як режисер вирішив, що такий епізод правильно характеризує Поттера.

"Я не їжджу на метро, тому що невеликі простори трохи зводять мене з розуму, тому я і не знаю, як користуватися проїзними", - наводить слова актора BBC.

Зазначимо, що боязнь натовпу, описана Редкліффом, в психіатрії визначається поняттям охлофобія (демофобія). Це постійний, патологічний і необгрунтований страх натовпу, незважаючи на те, що людина, яка страждає на цю фобію, розуміє, що небезпека відсутня. Охлофоби страждають нападами паніки, задухи, непритомністю. Їм рекомендовано по можливості пересуватися в місцях скупчення людей в компанії знайомих або родичів.

Нагадаємо, що, судячи із зізнання самого Деніела Редкліффа, він також страждає і на неврологічне захворювання під назвою "апраксія" - порушення цілеспрямованих рухів та дій при збереженні елементарних рухів. Апраксія виникає при осередкових ураженнях кори великих півкуль головного мозку або провідних шляхів мозолистого тіла.

Проте, як зазначала британська The Daily Mail, котра повідомила про це у 2008 році, у Редкліффа це захворювання не в яскраво вираженій формі - він лише не може виконувати деякі рухи. Наприклад, актор насилу зав'язує шнурки.

Зараз ви читаєте новину «Деніел Редкліфф боїться їздити в метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути