Ексклюзиви
субота, 29 лютого 2020 22:46

Це як покинути м'ясо і алкоголь: зірка "Ліги сміху" перейшов на українську мову

Це як покинути м'ясо і алкоголь: зірка "Ліги сміху" перейшов на українську мову
З лексикону почали зникати нецензурні слова Фото: facebook.com/kolmen7

Зірка шоу "Ліга сміху" з харківської команди "Інародний театр абсурду Воробушек" Олександр Сердюк перейшов на українську мову.

Актор і гуморист розповів, як дався йому перехід на сторінці у Facebook.

"Сороковий день україномовності. Політ нормальний. Відчуття двоякі. Реакція людей зрозуміла. Правда, коли ми зіграли з "Воробушком" 6 вистав за один день, то всього за 3 роки після нашого рекорду було приблизно питань 20: "Навіщо ви це зробили?" і "Як вам це вдалося?". В цій же ситуації, українська мова набагато цікавіша. Понад 1000 людей. Всім же дуже цікаво, чому людина може переходити на іншу мову... Рідну мову. Я навіть зараз це слово пишу і відчуваю, що хтось не задоволений. Це як відмовитися їсти м'ясо, або пити алкоголь, бо, скоріш за все, будеш хворий, бо м'ясо дуже корисне, а чому кинув алкоголь? Скоріш за все, захворів. Були люди, які відверто казали, що їм не подобається, що я розмовляю українською. Звичайно, в такі моменти хочеться відповісти в звичному для них і мене режимі "Иди на х*й", але ти розумієш, що зробивши ctrl shift, ненормативна лексика взагалі не вписується", - розповів актор.

Олександр розповів, що йому дуже приємно, що багато людей почали писати, що теж хочуть перейти на українську і вже переходять.

"Плюс, коли розмовляєш українською, - твій співрозмовник теж переходить на українську, бо десь глибоко в душі усі бажають і всі цього хочуть. Але ж не модно, і що люди подумають, і якось дуже незручно, і яка різниця? Та це справа кожного. Звичайно, у мені прокинувся маленький націоналіст. Він завжди був, але так він трошки виліз на поверхню. Причиною цього стало розуміння, що за цей місяць зі всіх моїх знайомих у всіх містах діалог з україномовними людьми був максимум 10 разів. Тобто 10 людей з 1000-чі. При чому, дуже дивували люди з Ужгорода, Франківська, Тернополя, які перейшли на російську, бо в Києві дуже маленький процент і ніхто не бажає бути "білою вороною". Та "біла ворона" для мене - це стабільний стан душі", - написав Сердюк.

Найважче гумористу дуються жарти, адже мову не довів до автоматизму, а реагувати треба швидко.

"Це важко, бо не знаєш половини слів, наголосів і правил написання (тут взагалі біда). Так, не можу жартувати, і це великий мінус, бо мозок ще говорити не навчився. А тут ще і жарти треба стріляти, бо це твоя професія. Та якщо задуматися, то це як з корисною їжею: вона не завжди смачна, але відчуття після неї набагато кращі. Так і з переходом на іншу мову. Терпіння та труд, а я нормально супер гуд..." - додав актор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де безкоштовно можна підтягнути українську

З лексикону почали зникати нецензурні слова.

"Запас слів росте, впевненість теж, зупинятися бажання абсолютно немає, як і дратувати та робити щось гарне одночасно (бо зі всього, що я робив, міняв, творив, мабуть, це - найдієвіше зі знаком плюс). Політ продовжується, тобто вихід із зони комфорту, щоб прийти до комфорту", - резюмував він.

Підписники і друзі підтримали таке рішення актора.

Кулінар та суддя проєкту "МастерШеф" 48-річний Ектор Хіменес-Браво переходить на українську мову. Шоумен пояснив причини свого рішення у Instagram. Віртуоз кулінарії попросив підтримки у шанувальників. Хіменес-Браво написав, що відтепер усі його пости будуть українською. "Упродовж багатьох років я вивчав російську, бо все оточення розмовляло саме цією мовою. Для мене - це все одно, що китайська. Але в душі завжди мріяв вивчити українську", - заявив кулінар.

Зараз ви читаєте новину «Це як покинути м'ясо і алкоголь: зірка "Ліги сміху" перейшов на українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути