




У столичному ресторані "Ранчо Ель Гаучо" відсвяткували День незалежності Аргентини. Гості почали збиратися о 17. 30. Дехто з жінок прийшов у широких спідницях, у волосся вплели квіти.
"Хотіла виглядати, як справжня аргентинка. Вони люблять усе квітчасте, яскраве", - каже киянка Світлана.
"Аргентинки хоч і схожі на українок, але вони дуже ниряшні. Можуть одягти футболку з плямою на грудях або з вирваною ширінкою на джинсах. Мені аргентинки ніколи не подобались. Смокчуть свою мате (холодний чай) і сплять довше, ніж працюють", - перебиває дівчину киянин Святослав. Він чотири роки жив і працював в Аргентині.
Офіціанти на столи виставляють підноси з шашликами і канапками. Кілька гостей налітають на перший стіл. За десять хвилин офіціанти забирають порожній піднос.
Дівчина у червоному міні-платті випиває чотири стакани аргентинського вина.
"Трохи тепле. Але пити так хочеться. В горлі сохне", - каже, поки на сцені виступають працівники аргентинського посольства.
За півгодини приходить хореограф Григорій Чапкіс. Йому вручають титул "Людина Карнавал" і орден як найкращому учителю танго в Україні. Чапкіс п'ять хвилин стоїть біля сцени і йде до фуршету. Вітається з депутатом Київради Олександром Бригінцем і телеведучою Анжелікою Рудницькою. У джинсових шортах прибігає хореограф Дмитро Коляденко.
"Я же не опоздал? - перепитує у гостей. - Я люблю аргентинські танці, та й Аргентина мені подобається", - каже, не знімаючи сонцезахисні окуляри.
Друзі гукають його до столу, куди офіціанти ставлять свіжу порцію шашлику.
Коментарі
2