Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2022 04:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Майбутнє – це квіти, фонтани і щасливі люди" – Тополя поділився, про що думає на передовій

"Майбутнє – це квіти, фонтани і щасливі люди" – Тополя поділився, про що думає на передовій
Музикант Тарас Тополя розповів про службу в ТрО. Фото: instagram.com/antytila_official

У перший місяць російського вторгнення в Україну підрозділ, в якому служить лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя, був найбоєздатнішим. Тому його разом з побратимами відправили до Харкова.

16 квітня музикант разом з іншими учасниками гурту приїхав до міста. Тоді по центру російські окупанти били артилерійські снаряди. Цим співак поділився в програмі "Орестократія".

"Я згадую, як по Харкову луплять снаряди, а тут комунальники саджають квіти, клумбочки, наводять порядок. І це так мило було. Оце незважаючи на будь-які обставини, квіти треба посадити. Це символізувало, що Харків точно не здається, ці всі квіти розквітнуть, і буде українська краса", – розповів Тополя.

Зазначив, що квіти цвітуть і зараз.

"Я чекав, що вони і фонтани запустять. Але я давно не був у тих місцях, можливо, їх і запустили. Це символізує, що ми ж тут боремося за майбутнє, а майбутнє – це квіти, фонтани, це щасливі усміхнені люди, це радісні діти", – пояснив музикант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Життя на війні відчувається чітко" – Сенцов зустрів ранок дня народження на передовій

Тополя працює парамедиком на передовій. Зауважив, що медичної освіти не має. До російської агресії пройшов курси з тактичної медицини.

"Але з 2014 року ми глибоко в темі, тому що займалися волонтерством і знаємо, що таке військова аптечка. Окрім того, ми боролися з 2014-го, 2015-го, 2016 року за те, щоб вона стала нормальною. І, на щастя, вона зараз такою є, і ми відкриваємо аптечки ЗСУ, і там представлений український якісний виробник, і там хороша повна комплектація", – сказав він.

Також артист поділився, що відчуває на передовій.

"Тривожні відчуття, відчуття ненависті, злості, тому що помирають і отримують поранення найкращі. А скільки контужених, величезна кількість контужених. Це ж все потім воно вилізе в майбутньому – і психологічно, і ментальний стан здоров'я, і фізіологічно. Це все нас ще чекає", – підсумував Тополя.

Тополя висловився про мовне питання в Україні. Зокрема, він відреагував на виправдування зірок, яким "складно" перейти з російської на державну. Таких людей співак назвав "імбецилами" і порадив звернутися їм до лікарів. Тополя зауважив: якщо раніше він був толерантним у цьому питанні, то зараз ні.

Зараз ви читаєте новину «"Майбутнє – це квіти, фонтани і щасливі люди" – Тополя поділився, про що думає на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути