понеділок, 07 березня 2022 16:54

Баскова збираються оголосити у міжнародний розшук - Венедіктова

Баскова збираються оголосити у міжнародний розшук - Венедіктова
Офіс генпрокурора повідомив співаку про підозру. Фото: facebook.com/nikolai.baskov

Офіс генпрокурора України повідомив про підозру російському співаку Миколі Баскову за пропаганду російсько-української війни.

Про це заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова у Facebook 7 березня.

"З цього дня ваш (Миколи Баскова. - Gazeta.ua) процесуальний статус на території України – підозрюваний. Іншими словами, українські прокурори вважають, що ви скоїли злочин, покарання за який передбачає позбавлення волі", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Противник прокладає тілами своїх військових дорогу для наступу - Залужний

У своїх дописах у соцмережах Басков писав, що Росія, визнав так звані ЛДНР, "має повне право взяти на себе захист республік", а "військова операція в Україні відбувається відповідно до устав ООН про колективну самооборону".

Слідчий суддя ухвалив рішення про арешт Баскова. Співака планують оголошувати у міжнародний розшук. Потім Баскова очікуватиме затримання в країні, яку він перетне, додала Венедіктова.

Вона порекомендувала Баскову знайти юристів, оскільки "перші дзвінки, які ви зробите, результату не дадуть".

"Ваші друзі у владі порекомендують забути про цей безглуздий інцидент і продовжувати багато і красиво жити. Наше ж завдання дещо інше - показати всьому світу, що українські прокурори і судді діють виключно в рамках закону, надаючи підозрюваній особі всі можливості для здійснення свого захисту", - додала генпрокурорка.

Раніше ОГ оголосив підозру у посяганні на територіальну цілісність України російській ведучі Тіні Канделакі. Її також планують оголосити у міжнародний розшук. Канделакі публічно підтримує війну Росії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Баскова збираються оголосити у міжнародний розшук - Венедіктова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути