Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2012 16:06

Американці просять Гілларі Клінтон дати візу Йосипу Кобзону

Американці просять Гілларі Клінтон дати візу Йосипу Кобзону

Петиція, підписана тисячами російськомовних американців з проханням дати візу російському співакові Йосипу Кобзону, була направлена до Держдепартаменту США на ім'я Гілларі Клінтон.

"На ім'я керівника зовнішньополітичного відомства США направлено 2898 листів і 1273 електронних петицій, підписаних російськомовними жителями країни. У них висловлюється прохання до Гілларі Клінтон видати в'їзну візу видатному російському співаку. Копія юридичних документів та зібраних петицій буде також вручена і новому послу США в Росії Майклу Макфолу", - сказано в прес-релізі.

Російський співак, депутат і громадський діяч Йосип Кобзон має намір завершити свою гастрольну діяльність турне в США, куди його не пускають близько 20 років. Інтерв'ю артисту з приводу цілей його поїздки посольство США призначило на 15 березня. Генеральний консул США в Москві Дорон Бард повідомив організаторам, що знає про майбутнє інтерв'ю Кобзона, і зазначив, що заява співака "буде розглянута найуважнішим чином відповідно до американських законів і правил отримання візи".

Майбутніми американськими гастролями Йосип Кобзон планує закінчити свою зарубіжну гастрольну діяльність. 7 лютого на прес-конференції він заявив, що 11 вересня цього року, в день свого 75-річчя, в Москві в Державному Кремлівському Палаці дасть останній сольний концерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йосип Кобзон після гастролей завершить кар'єру

Нагадаємо, відомий виконавець і метр російської естради Йосип Кобзон не гастролював по США з 1994 року. Йому анулювали візу, аргументувавши це можливою причетністю російського співака до якихось незаконних операцій. Проте американська сторона так ніяких звинувачень Кобзону і не пред'явила.

Зараз ви читаєте новину «Американці просять Гілларі Клінтон дати візу Йосипу Кобзону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути