четвер, 27 лютого 2020 13:01

"Якщо ти художник і в тебе щось відбувається з жінкою – це теж мистецтво" - Подерв'янський

Художник Лесь Подерв'янський почав малювати з 2 років. У його майстерні на стіні висить малюнок, який створив у 2 роки. Мати купила фарби.

Про це розповів в інтерв'ю журналу "Країна".

"Я художником не став, а був ним завжди: в мене не було вибору, що робити. Родина, все оточення, друзі — художники, тож для мене живопис — те саме, що дихати. Є самородки, які стали художниками у процесі роботи. Їх ніхто не вчив малювати. Живопис не розумом робиться. Взагалі незрозуміло чим, іде зсередини.

Автор: Сергій Старостенко
  "Академічне ремесло потрібно засвоїти саме для того, щоб потім порушувати".
"Академічне ремесло потрібно засвоїти саме для того, щоб потім порушувати".

Академічне ремесло потрібно засвоїти саме для того, щоб потім порушувати. Бо, якщо ти ним не володієш, тобі нема чого порушувати. Залишишся дилетантом. Як казав один мій учитель: "Мастерство не спрячешь и не пропьешь". У час свого становлення як художника ні Ван Ґог, ані Сезанн ніде не вчилися, що їм зовсім не заважало. І якщо подивитися на їхню ранню творчість, то можна побачити, що це учнівські роботи".

У Леся Подерв'янського було кілька вчителів у Київському художньому інституті: Тетяна Яблонська, Микола Стороженко й Вілен Чеканюк. І батько - Сергій Подерв'янський.

"Яблонська прийшла до нас додому в гості. У тій кімнаті, де вони сиділи, висіла моя робота. І Тетяна Нилівна емоційно, у своїй манері сказала: "Ой, Сергію, яка добра робота, який колір… Хто це зробив?" І батько відповів: "Та то ж мій…" – "Ой, талановито ж як!" Тоді батько замислився: якщо Тетяна сказала, що талановито, то, може, так і є? І взявся за мене".

Автор: Сергій Старостенко
  "Мистецтво – це мистецтво, а жінки - то жінки, вони – складна матерія"
"Мистецтво – це мистецтво, а жінки - то жінки, вони – складна матерія"

У Леся Подерв'янського були три дружини. Його назвали секс-символом сучукрліту.

"Мистецтво – це мистецтво, а жінки - то жінки, вони – складна матерія. Що довше живу, то менше їх розумію. Чому я колись сказав, що жінка і є мистецтво? Марсель Дюшан вважав, що все, що робить художник, і є мистецтво. Тому, якщо ти художник і в тебе щось відбувається з жінкою, це теж мистецтво. Якщо це не мистецтво, то на х*ра тобі це взагалі треба?"

Більше думок Леся Подерв'янського читайте в рубриці "Щоденник" у журналі "Країна" №8 (511) від 27 лютого 2020 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс – 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal

Зараз ви читаєте новину «"Якщо ти художник і в тебе щось відбувається з жінкою – це теж мистецтво" - Подерв'янський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути