понеділок, 18 грудня 2017 18:46

10 сходинок до світової слави Бреда Пітта
11

Автор: Експрес - онлайн
 

18 грудня голлівудський актор Бред Пітт святкує день народження. Одному із найсексуальніших чоловіків світу виповнилось 54.

Свою акторську кар'єру колишній чоловік Анджеліни Джолі розпочав у 1987 році. Тоді він переїхав з рідного міста Шауні, штат Оклахома, до Голлівуду. Один із перших заробітків він отримав завдяки посаді промоутера у мережі кафе швидкого харчування El pollo loco ("Скажене кура"). У костюмі курчати Пітт закликав гостей до кафе.

Однак завдяки симпатичній зовнішності почав отримувати епізодичні ролі у телешоу і серіалах. Перша серйозна ролі трапилась у драмі "Тельма і Луїза" 1991 року.

Gazeta.ua пропонує згадати 10 найцікавіших ролей Бреда Пітта, які принесли йому світову славу.

  Geffen Pictures/Warner Bros.
Geffen Pictures/Warner Bros.

1. "Інтерв'ю з вампіром", 1994

Бред Пітт зіграв вампіра Луї в екранізації роману Енн Райс "Інтерв'ю з вампіром". Стрічка режисера Ніла Джордана зібрала зірковий акторський склад - Том Круз, Антоніо Бандерас, Крістіан Слейтер і юна Кірстен Данст.

Роль вампіра принесла Бреду дві статуетки MTV Movie Awards в 1995 році. Проте критики зустріли його прохолодно. У ревю в Dallas Observer йшлося: "Найбільша проблема фільму - актор Бред Пітт. Коли режисер обіграє його зовнішню привабливість укупі з зарозумілістю - любо-дорого подивитися. Але в його грі немає нічого, що дійсно виявляло б внутрішні терзання, ні натяку на той постійний глибокий самоаналіз, який робить його "нудним Луї".

Стрічка з бюджетом в 60 млн зібрала 223 мільйони доларів у світовому прокаті.

  New Line Cinema
New Line Cinema

2. "Сім", 1995

Перший спільний проект режисера Девіда Фінчера та Бреда Пітта розповідав історію серійного вбивці, який карає людей за смертні гріхи, і двох детективів, що намагаються запобігти черговому вбивству.

Картина з бюджетом в 33 млн доларів зібрала більше 327 млн в світовому прокаті і удостоїлася високої оцінки критиків. Роль мудрого напарника Пітта зіграв Морган Фрімен, Кевін Спейсі в ролі маніяка Джона Доу, а Гвінет Пелтроу зіграла дружину Бреда. На зйомках між "подружжям" і справді промайнула іскра - так зав'язався службовий роман, що тривав 2 роки.

  Universal Pictures
Universal Pictures

3. "12 мавп", 1995

Фільм-антиутопія режисера Террі Гілліама довів усім, що Бред Пітт - не тільки ямочки на щічках і модельне тіло. За роль божевільного захисника тварин Джеффрі Гоінса він отримав "Золотой глобус" як "Кращий актор другого плану". Актором першого плану в стрічці виступив Брюс Вілліс – він, як завжди, намагався врятувати Землю від загибелі.

Гру Бреда відзначила і газета New York Times, і члени Кіноакадемії США – актора висунули на "Оскар". Однак статуетку Пітт не отримав.

"Я дзвоню рідним, і дідусь каже мені: "Ми бачили тебе в кіно". "У якому?"- питаю. І він кричить бабусі: "Бетті, як там називався той фільм, який мені не сподобався?". По-моєму, це просто прекрасно. У сенсі, якщо це не поверне тебе з небес на землю, то що поверне?" - розповів якось актор.

  20th Century Fox
20th Century Fox

4. "Бійцівський клуб", 1999

Фільм – екранізація однойменного роману письменника Чака Паланіка.

Критики назвали "Бійцівський клуб" найбільш спірним голлівудським фільмом про природу насильства, а газета The New York Times визнала його "визначальним фільмом нашого часу". Правда, сталося це 10 років після релізу. А в самому 1999 році касові збори стрічки в США склали всього 37 млн доларів – "відбити" бюджет в 63 млн допоміг лише світовий прокат.

  Columbia Pictures Corporation/SKA Films
Columbia Pictures Corporation/SKA Films

5. "Великий куш", 2000

Наступна роль - циганського боксера Міккі О'Ніла у фільмі Гая Річі "Великий куш" - показала комедійний талант Пітта. Критики San Francisco Chronicle оцінили його "відхід" від "важких" героїв, що віддаються нескінченному самоаналізу, і особливо відзначили майстерно виконаний ірландський акцент - "настільки тонко зімітувати, що навіть британці не могли його зрозуміти".

"Слава - це коли ти постійно відчуваєш себе немов дівчина, що проходить повз бригади будівельників", - скаржився Бред.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бред Пітт захистив Гвінет Пелтроу від домагань з боку продюсера

  Warner Bros. Pictures
Warner Bros. Pictures

6. "11 друзів Оушена", 2001

Ремейк однойменної картини 1960 року із Френком Сінатрою і Ширлі Маклейн мав неймовірний касовий успіх - понад 450 млн доларів у світовому прокаті.

За роль природженого актора і тимчасового наставника зірок по грі в покер Расті Райана Бред Пітт отримав 30 млн доларів - між іншим, на 10 млн більше Джорджа Клуні, який зіграв самого Денні Оушена. Крім них у фільмі взяли участь Метт Деймон, Джулія Робертс і Енді Гарсія.

  Warner Bros. Pictures Co.
Warner Bros. Pictures Co.

7. "Троя", 2004

В історичній стрічці Бред Пітт зіграв героїчного Ахілеса.

Картина створена на основі "Іліади" Гомера. Однак сценаристи і режисер повністю прибрали з сюжетної канви лінію богів. Історики і літературознавці були незадоволені таким варіантом прочитання міфів.

  20th Century Fox
20th Century Fox

8. "Містер і місіс Сміт", 2005

Стрічка "Містер і місіс Сміт" від режисера Дага Лаймана зібрала 478 млн доларів у світовому прокаті. На знімальному майданчику і зав'язались стосунки між головними героями. Однак торік, на нещастя для усіх шанувальників пари, найкрасивіше подружжя Голлівуду розлучилось.

  Focus Features
Focus Features

9. "Після прочитання спалити", 2008

У 2008 на екрани вийшов фільм братів Коенів "Після прочитання спалити", який пародіює шпигунські трилери. Це цинічна комедія про те, що дурні - біда загальносвітового масштабу. Бреду Пітту дісталася роль ідіота недалекого качка Чеда, який працює в спортзалі. У його руках, після низки безглуздих випадковостей і тотального нерозуміння, виявляється диск, що належить колишньому агенту ЦРУ Осборна "Оззі" Коксу (Джон Малкович). На нього Оззі записав власні незакінчені мемуари.

Ситуація завдяки старанням придуркуватих героїв розростається до масштабів міжнародного шпигунського скандалу з купою невинних жертв в фіналі.

Презентація комедії абсурду, де крім Пітта взяли участь Джон Малкович, Джордж Клуні, Френсіс Макдорманд і Тільда Суїнтон, пройшла на Венеціанському фестивалі в серпні 2008 року. У наступному світовому прокаті фільм зібрав майже 164 млн доларів при бюджеті в 37 мільйонів.

  Paramount Pictures
Paramount Pictures

10. "Загадкова історія Бенджаміна Баттона", 2008

Екранізація короткої новели Френсіса Скотта Фіцджеральда готувалася до релізу близько 14 років - попрацювати над задумкою встигли режисери Стівен Спілберг (в його баченні роль Бенджаміна повинен був зіграти Том Круз) і Рон Ховард (головна роль призначалася Джону Траволті). В результаті загадкову історію людини, яка народилася старою і прожила життя навпаки, зняв Девід Фінчер, режисер фільмів "Сім" і "Бійцівський клуб".

За свою роботу в картині Бред Пітт був номінований на "Золотий глобус", BAFTA і "Оскар" в категорії "Краща чоловіча роль". Однак заповітні статуетки від американської Кіноакадемії стрічка отримала за грим, роботу художників-постановників і спецефекти.

Зараз ви читаєте новину «10 сходинок до світової слави Бреда Пітта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути