Ексклюзиви
пʼятниця, 24 січня 2014 14:55

З ФДМ могли винести документи про приватизацію, влада замітає сліди - очевидець

З ФДМ могли винести документи про приватизацію, влада замітає сліди - очевидець
Володимир Ларцев бачив, як з ФДМ виносили коробки, можливо, з приватизаційними документами. Фото: obozrevatel.com

Вчора близько 23:00 з будівлі Фонду державного майна (ФДМ) були винесені коробки, в яких, можливо, знаходилися документи про приватизацію.

Про це Gazeta.ua повідомив екс-радник ФДМ Володимир Ларцев, який став очевидцем цієї події.

"Живу недалеко від Фонду держмайна, щовечора прогулююся поряд по 2-3 години. Вчора близько 23:00 помітив, що біля ФДМ стоїть автомобіль його глави - Audi. З кафе, яке орендує частину будівлі ФДМ, виносили коробки, схожі на ті, в яких зберігаються документи, і грузили їх у криту березентом "Газель". Не бачив, що конкретно було в них. Але досвід роботи у цій структурі підказує, що це могли бути архівні документи", - сказав Ларцев.

За його словами, коробки виносилися з кафе, адже як саме там розташований ліфт, що веде на 9-й поверх, де розташований архів ФДМ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиск Кремля призвів до кровопролиття в Україні - представник ЄС в Росії

Ларцев висловив припущення, що були винесені документи про приватизацію "Київенерго", низки обленерго, обл- і міськгазів.

"Якщо знищити ці документи, то потім буде фактично неможливо реприватизувати продані підприємства. Нинішня неспокійна ситуація в країні невідомо невідомо чим обернеться для олігархів, у тому числі для тих, хто купив ці підприємства в останні 3-4 роки. У разі перемоги противників репресій і зміни влади рано чи пізно постане питання про законність покупки "Київенерго" та низки обленерго. Однак якщо відповідні документи зникнуть, то довести, що приватизація проводилася незаконно, буде неможливо", - пояснив Ларцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США закликали українську владу скасувати скандальні закони від 16 січня

Екс-співробітник ФДМ нагадав, що раніше з ФДМ вже зникали документи про приватизацію.

"Так було з Нікопольським феросплавним заводом, боротьбу за який вели Пінчук і Коломойський. Виграв перший. Однак після зникнення документів почім-то був змушений поступитися частиною прав Коломойському", - зазначив Ларцев.

У зв'язку з цим він закликав опозиційних лідерів підняти питання про охорону приватизаційних документів з метою недопущення втрати важливої інформації про продаж держмайна.

Зараз ви читаєте новину «З ФДМ могли винести документи про приватизацію, влада замітає сліди - очевидець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути