середа, 16 листопада 2011 12:21

Японія здійснила рекордну закупівлю кукурудзи з України

Японія здійснила рекордну закупівлю кукурудзи з України

Японія, найбільший імпортер кукурудзи в світі, здійснила найбільшу за останнє десятиліття закупівлю зерна в Європі, диверсифікувавши імпорт цієї продукції із США.

Про це пише агентство Bloomberg.

Країна купила близько 800 тис. тонн кукурудзи з України після скасування мит на експорт минулого місяця. Згідно з контрактами, підписаними з п'ятьма японськими торговими компаніями, поставки кукурудзи будуть здійснюватися протягом листопада-березня за цінами на $ 20 за тонну дешевше, ніж пропонували США, заявив сьогодні в інтерв'ю журналістам президент Continental Rice Corp в Токіо Нобуюкі Чино.

Японія, яка минулого року імпортувала майже 90% кукурудзи із США, найбільшого у світі експортера, шукає можливості деверсіфікаціі поставок після проблем з урожаєм в Північній Америці, викликаних посухою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може продати за кордон 25 мільйонів тонн зерна - експерт

"Японія приєдналася до інших азіатських покупців у пошуку дешевої альтернативи кукурудзи зі США, після того як американські поставки стали занадто дорогими. Ми очікуємо, що зміщення попиту сприятиме подешевшанню ф'ючерсів на Чигазькій біржі на $ 6", - сказав аналітик дослідницької компанії JSC Corp Такакі Сігемото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна "виб'є" Францію з ринку зерна Північної Африки - експерти

Зазначимо, що за даними Міністерства фінансів Японії, країна імпортувала 7,3 млн тонн кормової кукурудзи в дев'ять місяців поточного року. Зокрема, із США - 6,8 млн тонн, 231,16 тис. тонн з Аргентини.

Зараз ви читаєте новину «Японія здійснила рекордну закупівлю кукурудзи з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути