понеділок, 02 вересня 2013 13:36

Японці протестували найшвидший у світі поїзд, який розганяється до 500 км/год

Тестування найшвидшого поїзда на магнітній подушці відновилося в префектурі Яманасі в Японії, де потяг він був пущений на тест-лінію на магнітній підвісці, подолавши відстань 42,8 км .

На практиці поїзд може прискорюватися до 500 кілометрів на годину, це підтверджує відео, розміщене в кінці матеріалу. Виробник поїздів планує почати роботу над магнітною лінією до квітня 2014 року, проект оцінений приблизно в $ 52 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізничники вночі розклад поміняли

Для отримання хорошої аеродинаміки велика перший вагон представляє собою увігнутий "ніс ". Японське диво повітряних доріг складається з 16 вагонів, в я ких можуть розміститися до тисячі пасажирів. Технологія вимагає величезних інвестицій, тому комерційна експлуатація даних винаходів на магнітній подушці почнеться не раніше 2027 .

Одна з причин такої високої вартості нової лінії на магнітній підвісці полягає в тому, що виробникові доведеться рити тунель під масивними хмарочосами в центрі Токіо. Компанії також потрібно буде створити тунель під Японськими Альпами. У ході реалізації проекту буде врахована оцінка впливу поїздів на навколишнє середовище, йдуть і пошуки способів зниження витрат на обслуговування всієї цієї техніки. Дев'ять додаткових високошвидкісних вагонів будуть розроблені до 2015 року .

Як тільки роботи над найшвидшим потягом у світі будуть завершені, жителі Японії отримають можливість доїхати від Токіо до Нагої всього за 40 хвилин. На даний момент, аналогічна поїздка, що охоплює 286 км, займає 95 хвилин

 

Зараз ви читаєте новину «Японці протестували найшвидший у світі поїзд, який розганяється до 500 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути