пʼятниця, 08 червня 2012 09:19

Взяти $2 мільярди від "Газпрому" Україну змусили європейці - джерело

Взяти $2 мільярди від "Газпрому" Україну змусили європейці - джерело
"Газпром" і "Нафтогаз" підписали угоду про аванс у $2 млрд. Фото: gazetavv.com

Домогтися згоди НАК "Нафтогаз України" створити у власних підземних газосховищах резерв російського природного газу допомогли європейські споживачі блакитного палива.

Про це розповіло високопоставлене джерело в російському представництві німецької газової компанії Rurhgas, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Україну загнали під землю".

"Зараз йдуть переговори щодо залучення німецьких кредитів на модернізацію української ГТС. Для німецької сторони головна мета - безперебійний транзит, на чому ми й наполягли", - повідомив співрозмовник.

Найбільші промислові підприємства Німеччини, що входять в Східний комітет німецької економіки, вже направили українському уряду документи першого проекту з модернізації ГТС. Він передбачає інвестиції на суму 50 млн євро від німецьких банків в реконструкцію газоперекачувальної станції в місті Тальне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметову дозволили поповнити свою коксохімічну імперію ще двома підприємствами

Нагадаємо, вчора глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що російська монополія і "Нафтогаз" підписали угоду про надання українському держхолдингу авансу в розмірі $2 млрд за транзит газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сталь не має бути основною статтею експортних надходжень України - експерт

Раніше Міллер висловлював побоювання в тому, що Україна закачує недостатню кількість газу в ПСГ, що підвищує ризики невиконання Україною зобов'язань транзитувати в повному обсязі російський газ в Європу.

Зараз ви читаєте новину «Взяти $2 мільярди від "Газпрому" Україну змусили європейці - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути