четвер, 19 грудня 2013 11:39

Уряд "засекретив" курс гривні на наступний рік

Уряд "засекретив" курс гривні на наступний рік
Кабмін не заклав у держбюджет-2014 прогноз обмінного курсу гривні. Фото: ipress.ua

Кабінет міністрів України не заклав прогноз середньорічного обмінного курсу гривні щодо долара у проект державного бюджету на 2014 рік.

Про це йдеться у законопроекті №3000 "Про державний бюджет України на 2014 рік", текс якого розміщений на сайті ВР.

"У 2012 році уряд забезпечив збереження курсової стабільності та зміцнення стійкості банківської системи. Середньорічний офіційний курс гривні до долара США у 2012 році становив 7,991 грн/дол. У 2013 році завдяки політиці Національного банку України та уряду було забезпечено збереження курсової стабільності (офіційний курс гривні у 2013 році становить 799,3 грн за 100 дол", - сказано у пояснювальній записці до документу.

Водночас у пояснювальній записці до проекту бюджету сказано, що "на загальний обсяг прогнозу доходів та основних податків суттєвий вплив мають макроекономічні показники фонду оплати праці найманих працівників і грошового забезпечення військовослужбовців, прибутку прибуткових підприємств, кінцевих споживчих витрат домашніх господарств, експорту та імпорту товарів і послуг, обмінного курсу гривні до долара США, а також обсяги виробництва підакцизних товарів, видобутку корисних копалин та інші показники".

Також від прогнозного середньорічного обмінного курсу гривні до долара США та зменшення ставок вивізного мита, що відповідають міжнародним зобов'язанням України по СОТ, залежать розрахунок прогнозних надходжень ввізного мита. Проте у документі не указується конкретний прогноз щодо середньорічного обмінного курсу гривні.

Зараз ви читаєте новину «Уряд "засекретив" курс гривні на наступний рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути