четвер, 29 листопада 2012 20:40

"Укрзалізниця" хоче підвищити тарифи на приміський проїзд у 6 разів

"Укрзалізниця" хоче підвищити тарифи на приміський проїзд у 6 разів
В "Укрзалізниці" зазначили, що діючі тарифи у 1,5 - 4 рази нижче оплати аналогічних автотранспортних послуг в Україні. Фото: telegraf.dn.ua

Вартість проїзду в приміському залізничному сполученні потрібно в середньому підвищити в 6 разів для того, щоб доходи не перевищували витрати.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

"Цей показник є усередненим, так як тариф розраховується в залежності від відстані, специфіки маршруту, виду тяги", - сказано у повідомленні.

У компанії повідомили, що перевезення в приміському секторі збиткові за своєю природою, проте вирішувати проблему потрібно спільно.

В "Укрзалізниці" також зазначили, що діючі тарифи у 1,5 - 4 рази нижче оплати аналогічних автотранспортних послуг в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізницю врятують індексація тарифів та доступні кредити

Як відомо, нещодавно "Укрзалізниця" повідомила, що хоче спрямувати у 2013 році на оновлення рухомого складу 8,66 млрд гривень.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров також зазначив, що для модернізації "Укрзалізниці" необхідно побудувати 400-500 поїздів.

Проте віце-прем'єр-міністр інфраструктури Колесніков зазначив, що коштів на оновлення залізничного пасажирського рухомого складу немає.

"Адміністрація завжди купувала ці поїзди за власні гроші, хоча за законом саме держава має забезпечувати фінансування закупівель поїздів для перевезення пасажирів", - заявили у прес-службі "Укрзалізниці".

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" хоче підвищити тарифи на приміський проїзд у 6 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути