четвер, 30 червня 2011 17:15

"Укравтодор" звинуватили у розтраті 2,5 мільярдів

"Укравтодор" звинуватили у розтраті 2,5 мільярдів

За останні кілька років Державна служба автомобільних доріг ("Укравтодор") витратила майже 2,5 млрд грн через неконкурентні процедури закупівель.

Про це заявив голова Союзу громадських організацій "Тендерна палата закупівель за кошти бюджетів всіх рівнів" Геннадій Островерх, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Він зазначив, що найчастіше учасники перемагали в двоступеневих торгах.

"Середня ціна контракту по відкритих торгів склала 1 580 700 гривень, двоступеневих торгів - 1 533 940 гривень, закупівля у одного учасника - 2 450 580 000 гривень, торги з обмеженою участю - 451 000 гривень", - сказав Островерх.

За його даними, найчастіше "Укравтодор" закуповував послуги з дослідження і розробки у сфері транспорту, послуги з виконання науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт.

"У більшості випадків торги проводилися за конкурентними процедурами. Тільки 5% всіх закупівель здійснювалися шляхом закупівлі в одного учасника. Також під час дослідження використовувалися дані і за тією процедурою, яка не передбачена законом - процедура закупівлі з обмеженою участю", - сказав Островерх.

"Частка випадків використання цієї процедури склала 2,7% від загальної кількості проведених торгів. За процедурою відкритих торгів пройшло близько 86% торгів, двоступеневих торгів - 5,41%, закупівлі в одного учасника - 5,41%, торгів з обмеженою участю - 2,7%", - поінформував він.

При цьому Островерх зазначив, що далеко не завжди проведення процедури закупівлі мало успішний результат.

"Тільки 59% процедур закупівель завершені з визначенням переможців. Скасовувалися чи не кожні четверті торги, частка скасованих торгів склала 22%. За результатами дослідження, не відбулися 11,1% торгів, частково скасовані 7,4%", - сказав голова Союзу громадських організацій "Тендерна палата закупівель за кошти бюджетів всіх рівнів".

За даними Островерха, з 2008 по 2010 року пік закупівель припав на 2009 рік (51% всіх закупівель за три роки), в 2008 показник досяг 29%, в 2010 році - майже 19% процедур закупівель.

Зараз ви читаєте новину «"Укравтодор" звинуватили у розтраті 2,5 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути