понеділок, 02 липня 2012 10:53

Українські заклади харчування недорахувалися багатих іноземців - експерт

Українські заклади харчування недорахувалися багатих іноземців - експерт
Алекс Ліссітса: українську кухню треба рекламувати. Фото: latifundist.com

Більшість іноземних фанатів, які завітали до України під час футбольного чемпіонату Євро-2012, віддавали перевагу дешевим закладам харчування.

Про це розповів президент асоціації Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса в ефірі "Ера-FM".

"Дійсно, очікування, що фанати, які приїжджають в Україну, не підуть у дорогі преміум-класу ресторани і залишаться у піцеріях та Макдональдсі, повністю справдилися. Проміжок у 200-300 гривень на людину - це середня ціна витрат іноземців, ми це очікували", - сказав він.

За його словами, Україна не дорахувалася клієнтів преміум-класу.

"Це всі єврочиновники. Більшість країн Євросоюзу якраз бойкотували Євро-2012, через що не приїхала величезна кількість європейських депутатів. Вони могли би піти в українські ресторани преміум-класу і залишити там набагато більше грошей", - зазначив Ліссітса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро-2012 поповнив бюджет Донецька на 300 мільйонів гривень

Експерт також повідомив, що 90% іноземних фанатів повністю задоволені сервісом українських ресторанів та мереж харчування, а близько 60% заявили, що їм дуже сподобалася українська кухня.

"Тому, як на мене, вона має право на конкурентоздатне існування серед інших кухонь світу. Для цього ми лише потребуємо зробити лише невеликий крок у плані системного піару нашої кухні за кордоном і усередині країни", - наголосив Ліссітса.

Зараз ви читаєте новину «Українські заклади харчування недорахувалися багатих іноземців - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

02.07.2012 11:51:13VM94.76.81.--
  • 4+
  • 0-
  • Відповісти

Скільки можна в Україні плодити ресторани і готелі преміум класу? Чому не створювати нормальну мережу для людей середнього достатку? Адже є, скажімо, "Пузата хата" та їй подібні. І європейці із задоволенням їх відвідують. Нащо їм дорогі ресторани? Вони і в себе дома ходять туди 2-3 рази на рік, не частіше. А унас все стелятьс перед мафіозними бандюками у яких крадених народних грошей не міряно. Казав мені один музика, що дуже щедрим був покійний міліцейський міністр Кравченко: кожного вечора давав музикантові по 10-20 доларів. То що, для цих бандюків ресторани творити? На тюремну баланду скоро переводити їх треба.

02.07.2012 11:04:04Роман217.27.150.--
  • 6+
  • 0-
  • Відповісти

Тільки порції у нас переважно мікроскопічні, на що жалілися, зокрема, шведи

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути