пʼятниця, 20 липня 2012 09:51

Українцям пообіцяли стабільні ціни на хліб

Українцям пообіцяли стабільні ціни на хліб
Микола Присяжнюк: На сьогодні у нас забезпечений резерв продовольчого зерна в Аграрному фонді та Держрезерві. Фото: pryss.org

Україна повністю забезпечила внутрішні потреби у зерні, вирішивши питання продовольчої безпеки та забезпечивши стабільну ціну на хліб, незважаючи на складні погодно-кліматичні умови, особливо у східному регіоні країни.

Про це 19 липня під час робочої поїздки з прем'єр-міністром Миколою Азаровим до Херсонщини заявив міністр аграрної політики та продоволсьва Микола Присяжнюк.

Окрім того, за словами Присяжнюка, не буде обмежень і щодо експорту цих культур, передає прес-служба Мінагрополітики.

Він також повідомив, що на сьогодні врожай у Херсонській, Дніпропетровській областях та АР Крим найбільше постраждав від погодніх умов. Втім, враховуючи прогнози та перехідні запаси зерна, проблеми продовольчої безпеки в нашій державі не буде, додав міністр.

"На сьогодні у нас забезпечений резерв продовольчого зерна в Аграрному фонді та Держрезерві. В цілому, в державі вал виробництва зерна буде складати 45-47 мільйонів тонн, що набагато більше внутрішніх потреб, оскільки перехідні запаси в нас складають біля 10 мільйонів тонн. Тобто продовольча безпека буде забезпечена, а ціни на хліб не будуть зростати", - зазначив присяжнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціна на цукор зростатиме - експерт

Оскільки обсяги зернових, які аграрії зберуть у цьому році, значно перевищують внутрішні потреби, то головним завданням держави стане збереження вже існуючі зовнішніх ринків та завоювання нових, наголосив урядовець.

"Наше завдання - зберегти ті зовнішні ринки, які ми вже завоювали. І я переконаний, що ми втримаємо свої позиції на світовому ринку, оскільки жодних обмежень на експорт зернових не буде", - заявив Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пообіцяли стабільні ціни на хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути