четвер, 08 грудня 2011 12:08

Україна втратить більше половини врожаю озимих - експерт

Україна втратить більше половини врожаю озимих - експерт

Врожай озимих культур в Україні в 2012 році зменшиться на 60%.

Про це під час Міжнародної аграрної конференції заявив президент Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса.

"Очікується не дуже гарний врожай. Очікуємо, що буде мінус 60% врожаю озимих культур, в першу чергу озимої пшениці. А це означає, що ці культури будуть замінені під час весняно-польових робіт кукурудзою та соняшником, тому скоріш за все наступного року у нас знову буде гарний врожай кукурудзи і соняшнику, але будуть питання по пшениці", - сказав він.

В той же час, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк вважає, що в Україні не буде проблем у зв'язку з низькою врожайністю озимих культур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні падає виробництво хліба

"Достатньо високий процент озимої пшениці не зійшов, але ми не бачимо тут великого занепокоєння. Я думаю, що уряд справиться з тими завданнями та викликами по виходу з зими, якщо вони будуть. Ми зараз відпрацьовуємо на рівні науки пропозиції, так що, я думаю, що все буде добре", - зазначив він.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства вже почало підготовку до можливого пересіву частини озимих культур навесні.

За попередніми прогнозами, 1,5 млн га озимих доведеться пересіяти.

Зараз ви читаєте новину «Україна втратить більше половини врожаю озимих - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути