понеділок, 14 січня 2013 14:22

У Нацкомпослуг заспокоїли: тепло та вода не подорожчають на третину

У Нацкомпослуг заспокоїли: тепло та вода не подорожчають на третину
Фото: mydim.ua

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, не планує 30-відсоткового підвищення тарифів на тепло та воду.

Про це повідомила прес-служба Нацкомісії.

"Інформація про те, що Нацкомпослуг планує підвищення тарифів на комунальні послуги на третину, розміщена у газеті "Дзеркало тижня" та передрукована деякими іншими інтернет-виданнями, не відповідає дійсності", - сказано в повідомленні.

Нацкомісія запевнила, що наведені виданням розрахунки були зроблені влітку 2012 року в рамках виконання завдання з приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня.

"Восени 2012 року розрахунки були передані до Кабінету міністрів для погодження. Розрахунки показували, що доведення тарифів до рівня покриття буде доволі суттєвим і відчутним для населення. Оскільки соціальний захист населення - це один з пріоритетів державної політики, графік коригування тарифів був відхилений", - зазначено в повідомленні Нацкомісії.

Відомство нагадало, що існує два терміни: "економічно обґрунтований" тариф - це скільки тариф повинен бути; і "тариф до оплати за надану послугу" - це скільки сплачує населення. Зараз ці дві величини не збігаються, уточнили у Нацкомісії.

Станом на 14 січня 2013 року за розрахунками Нацкомісії, в середньому по Україні економічно обґрунтований тариф на теплову енергію для населення становить 325 грн/Гкал. (чинний - 227 грн/Гкал. - рівень відшкодування 70%). У сфері водопостачання середня економічно обґрунтована вартість кубічного метру води для населення 5,97 грн (чинна - 3,63 грн/куб. м. - рівень покриття 60%). Різницю відшкодовує держава.

Зараз ви читаєте новину «У Нацкомпослуг заспокоїли: тепло та вода не подорожчають на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути