неділя, 09 грудня 2012 16:15

Олігархи повертатимуть собі гроші за придбані облгази, підвищивши тарифи для населення?

Олігархи повертатимуть собі гроші за придбані облгази, підвищивши тарифи для населення?
Фото: radiosvoboda.org

Бюджет на 2013 рік є нереальним для виконання.

Про це в коментарі  Gazeta.ua розповів колишній депутат- "нунсівець", економіст Олександр Бондар.

"Вперше за всі роки незалежності дохідна частина бюджету менша минулорічного. Тобто доходи не збільшуються, а зменшуються. При цьому зростає ВВП. Це говорить або про те, що або будуть недоплачувати податки найбільш заможні бізнесмени, або вони зібрані наперед", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На знак протесту Кармазін і Процев'ят провели цілу ніч в Раді

"На двадцять мільярдів збільшено дефіцит бюджету: з 30 до 50 мільярдів, які фактично нічим покривати, - додав експерт. - Приватизація не виконана – з 10 мільярдів отримано 6, на наступний рік знову заплановано 10. Цей показник теж, скоріше за все, не виконають, бо продають багато, але дешево".

Владі доведеться перекласти борги на плечі простих громадян, бо кредитів Україні ніхто не дає.

" Тому будуть знову будувати піраміду внутрішніх запозичень. Тобто продавати банкам облігації державної позики, замість того, щоб ці кошти направляти економіку. Депозити громадян будуть використовуватись для викупу державних облігацій під досить значні відсотки. Для простих українців це означатиме, що зберігатимуть дуже високі ставки по кредитам, а друге, що в економіку не направлятимуться кошти, а значить, не буде розвитку. Інфляція закладена нереальна – 4,8%. Збирають вводити податок на валюту, це спричинятиме інфляцію на продаж валюти однозначно. Сама по собі інфляція також буде збільшуватись, бо золотовалютні запаси зменшуються з кожним днем", - додав Бондар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "УДАРі" попередили, що усі програми соцзахисту в Україні зупинено

Також політик впевнений, що в наступному році підвищиться ціна на газ для населення.

" Тарифи олігархи однозначно збільшать в наступному році, бо вони купили обленерго й облгази, а тепер будуть повертати ці кошти через тарифи", - зазначив він.

При цьому усе, що робить влада – це якісь недолугі заходи, які швидше шкодять економіці, вважає економіст.

"Ус і заходи, які пропонується зробити уряду Нацбанком, є абсурдними. Там ні в кого немає економічної думки. Пропонують речі, які йдуть тільки на шкоду. Тому виконання бюджету абсолютно нереальне. Зараз він не виконаний на 35 мільярдів, а закладають знову нереальний бюджет. Про соціальні виплати взагалі нічого говорити. Вони розраховані рівно на рівень інфляції, а інфляція буде більшою. Фактично, люди отримуватимуть у наступному році менше доходів ніж зараз", -  зауважив Бондар.

"От і все покращення, - додав політик. - Кожен рік нам його обіцяють, а воно постійно відкладається. Посилання йдуть на кризу. Насправді, це все бездарна економічна політика влади".

 

Зараз ви читаєте новину «Олігархи повертатимуть собі гроші за придбані облгази, підвищивши тарифи для населення?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути