Ексклюзиви
середа, 24 липня 2013 13:48

У Києві процвітають нелегальні перегони, на які закривають очі даішники

У Києві процвітають нелегальні перегони, на які закривають очі даішники
Справжні перегони проводяться по п'ятницях на такому собі міні-містечку стрітрейсерів на лівому березі Києва. Скріншот із відео

У Києві успішно проводяться нелегальні перегони стрітрейсерів, запобігти яким не наважуються навіть даішники.

Про це видно з відеосюжету телепрограми "Гроші".

Окрім адреналіну, стрітрейсинг може принести гонщикам чималі гроші. У столиці є міфічна стоянка, де збираються божевільні фанати стрітрейсингу.

Менше року тому саме під час нелегальних перегонів розбилися чиновник міністерства економіки Сергій Чикашкін та пасажир його авто. Тоді міліція факт існування нічних перегонів не визнала. Але потім даїшники заявили, що гонки таки були, але це був останній раз.

У п'ятницю ввечері фанати швидкості полюбляють виїхати, зарядитися адреналіном. На одній із таких тусовок у Києві поруч зі старенькими "Жигулями", переробленими під лімузин, потужний "Мерседес". Навіть працює пересувна кав'ярня.

/media/video/508426/1_508426.flv

Колона стрітрейсерів із 200 автомобілів виїжджає на вулицю і зупиняється просто посеред нічного проспекту, заповненого машинами. Вони нахабно перекривають рух, виникає затор, але гонщики починають змагання.

Близько першої години ночі організатори встигають зробити близько 10 стартів, але тут прибувають даїшники. Помітно, що людей у погонах стрітрейсери не дуже бояться. Коротке протистояння з правоохоронцями закінчується несподівано. Лунає команда їхати в друге місце Києва, аби захопити нові 402 метри столичного проспекту.

Справжні перегони розпочинають на такому собі міні-містечку стрітрейсерів на лівому березі. Там же гонщики розповіли, що памятають аварію з Чикашкіним. Мовляв, тоді його заїзд на фініші знімала дружина, яка нині продовжує сама брати участь у нелегальних перегонах.

Зараз ви читаєте новину «У Києві процвітають нелегальні перегони, на які закривають очі даішники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути