середа, 27 лютого 2013 14:04

"Регіонал" хоче заборонити валютні депозити

"Регіонал" хоче заборонити валютні депозити
Фото: lenta-ua.net

Заборонити українським банкам залучати вклади у валюті запропонував народний депутат від Партії регіонів Євген Сігал, який вніс 26 лютого відповідний законопроект у Верховну Раду.

"Законопроектом пропонується ... вилучити норму, яка дозволяє комерційним банкам залучати вклади (депозити) в іноземній валюті", - сказано в пояснювальній записці до документа, оприлюдненої в середу.

На думку депутата, співвласника комплексу "Агромарс", це дозволить створити умови для подальшого нарощування кредитних ресурсів банків в національній валюті, їх здешевлення та доступності, більшого витрачання населенням своїх коштів на вітчизняні товари і послуги.

Згідно з даними Національного банку України (НБУ), на кінець січня цього року депозити в іноземній валюті становили 204,38 млрд грн, або 35,3% у загальному обсязі всіх депозитів, в тому числі депозити фізосіб - 184,77 млрд грн, або 49 , 3% від загального обсягу депозитів фізосіб.

За минулий рік депозити в інвалюті збільшилися на 18,7%, або на 38,91 млрд грн, у тому числі валютні депозити фізосіб - на 21,9%, або на 17,35 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" хоче заборонити валютні депозити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути