середа, 18 вересня 2013 16:18

Порошенку треба три роки, щоб перебудувати "Рошен" за правилами Євросоюзу - Огризко

Порошенку треба три роки, щоб перебудувати "Рошен" за правилами Євросоюзу - Огризко
Фото: radiosvoboda.org

Зближення України з Росією загрожує вітчизняному великому бізнесу конфіскацією його активів, вважає колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко.

Про це він сказав на черговому засіданні Стратегічного дискусійного клубу.

"Я нещодавно розмовляв з одним українським політичним діячем і промисловцем, який виробляє дуже смачну продукцію. Він сказав: "Для того, щоб мені перебудувати виробництво, треба два, може, три роки. Це непростий процес, але це буде моєю платою за євроінтеграцію. Бо мені краще жити за нормальними цивілізованими правилами". І як підтвердження цього стало відкриття представництва його солодкої фірми в Будапешті", - розповів Огризко.

Кондитерська корпорація "Рошен", власником якої є Петро Порошенко, у 2012 році отримала контроль над угорським Bonbonetti Choco Kft. На початку вересня компанія відкрила в Будапешті магазин, який став першим фірмовим магазином корпорації в Європейському Союзі.

"Для великого бізнесу значно важливіше мати гарантії збереження своїх активів, ніж постійну загрозу, що їх хтось брутально забере, а власників цього бізнесу відправить дихати свіжим камчатським повітря", - сказав колишній очільник МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Асоціація з Європою наблизить Україну до грошей МВФ - експерт

На запитання, чому Росія чинить перешкоди Україні на шляху до євроінтеграції, Огризко процитував російського політичного оглядача Дмитра Шушаріна:

"От почитайте, що пишуть розумні люди в Росії: "Україна здобуває нову ідентичність у зв'язку з євроінтеграцією. Нехай і ситуативну, але політичну єдність. Конфронтація Кремля з Україною з цього приводу за принципом "або - або" показує, що таке доктрина Путіна. Російська еліта самоідентифікує себе як поза- і навіть антиєвропейська".

"Я ще жодного разу не чув з боку наших російських партнерів прямої чи кривої відповіді на запитання: "Для чого нам створювати Митний союз?" Адже у нас вже є Європейський Союз, який досягнув своїх цілей, який показав свою ефективність. Звичайно, він має свої проблеми і потребує певних змін. Але це реальна політична і економічна структура, яка ефективно функціонує," - переконує дипломат.

Огризко висловив сподівання: "Хочеться дожити до того часу, коли ми будемо зістиковуватися за паролем "свій-свій", а не "свій-чужий". Думаю, що Україна мала би агітувати Росію в цьому плані як член Євросоюзу і НАТО, бо приклад сусіда - це найкращий приклад".

Зараз ви читаєте новину «Порошенку треба три роки, щоб перебудувати "Рошен" за правилами Євросоюзу - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути