четвер, 24 листопада 2011 15:33

Податкова обіцяє поки не "трусити" малий бізнес

Податкова обіцяє поки не "трусити" малий бізнес

Державна податкова служба продовжить мораторій на перевірки малого і середнього бізнесу.

Про це під час всеукраїнської конференції Асоціації платників податків заявив новопризначений глава ДПС Олександр Клименко.

"Як показує вивчення громадської думки, бізнес побоюється, що ми миттєво відреагуємо на прийняття закону про спрощену систему оподаткування відновленням перевірок. ... Ми і самі розуміємо, що необхідний адаптаційний період, що потрібен час на вивчення нового закону і вибір оптимальної моделі оподаткування. Я беру на себе відповідальність дати вам цей час", - заявив він.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Регіонали" добралися до ринку лущених горіхів: товар не пускають за кордон

Разом з тим голова податкової закликав підприємців "до добросовісного виконання податкових зобов'язань і добровільної відмови від схем мінімізації".

"Відповідальність повинна бути взаємною. Якщо ми хочемо створити цивілізовану модель відносин, виробити етикет нашого діалогу на майбутнє, то всі сторони повинні докладати зусилля. Не давайте приводів підозрювати вас в порушеннях і перевіряти", - зазначив Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Податковій похвалилися понадплановим збиранням податків

Нагадаємо, в ДПСУ обіцяли починаючи з II кварталу 2011 року на третину скоротити кількість документальних перевірок суб'єктів господарської діяльності.

Раніше Верховна Рада скоротила податківцям можливості для перевірок, скасувавши фактичні перевірки з боку податкових органів для фізосіб-підприємців, не зареєстрованих платниками ПДВ, а також юросіб, що перебувають на спрощеній системі і які використовують ставку єдиного податку 10% до вступу в силу закону про спрощену систему оподаткування.

За даними ДПСУ, в 2009 році загальна кількість перевірок становить 41,6 тис, у 2010 - 38 тис., в 2011 році, за прогнозами, складе приблизно 26,6 тис.

Зараз ви читаєте новину «Податкова обіцяє поки не "трусити" малий бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути