вівторок, 22 листопада 2011 14:27

Найбільший банк Білорусі "залив" у колишній колгосп Лукашенка $1 мільйон

Найбільший банк Білорусі "залив" у колишній колгосп Лукашенка $1 мільйон

Найбільший білоруський банк Бєларусбанк вклав в колгосп Городець, головою якого до президентства був Олександр Лукашенко, майже $ 1 млн.

Згідно з офіційною біографією Лукашенка, в березні 1987 року він став директором радгоспу Городець Шкловського району Могилевської області.

Обсяг коштів Бєларусбанка, інвестованих в це підприємство з 2005 року, становив 67,980 млрд руб. За курсом минулих років це близько $ 3,5 млн, у перерахунку на актуальний курс - трохи менше $ 1 млн.

Усього за останні 6 років Бєларусбанк видав білоруським сільськогосподарським підприємствам понад 13,5 трлн руб. кредитних коштів. Навіть за нинішнім курсом це $ 1,5 млрд, а шість років тому, коли починалися дотації, ця сума була в 4,5 разу вище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруських комуністів закидали яйцями

Нещодавно Бєларусбанк призупинив відносини з рейтинговим агентством Moody's на фоні триваючого кілька місяців фінансової кризи в країні.

Банк пояснив рішення "триваючої волатильністю на міжнародних ринках капіталу (боргові проблеми США та країн ЄС) і зниженням активності іноземних інвесторів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович щиро заздрить Лукашенкові: він би з радістю встановив диктатуру

У липні Moody's знизило рейтинг Бєларусбанка і ще п'яти білоруських банків до рівня B3 з B2. У серпні його приклад наслідував Fitch, що знизило рейтинг Бєларусбанка до рівня B-. У понеділок Standard & Poor's знизило рейтинг Білорусі до B-з B з негативним прогнозом.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший банк Білорусі "залив" у колишній колгосп Лукашенка $1 мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути