понеділок, 21 листопада 2011 08:39

Євразійський союз можуть створити ще до кінця 2013 року

Євразійський союз можуть створити ще до кінця 2013 року

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Євразійський союз може бути сформований вже до кінця 2013 року.

"Адже ми основу (ЄЕП - ред.) створили за півтора року. Ну, давайте закінчимо до кінця 2013 року. І, ви знаєте, Дмитро Медведєв і Нурсултан Назарбаєв кажуть: ми цілком це можемо зробити. Так що, можливо, ми наблизимо строк формування Євразійського союзу", - заявив Лукашенко в інтерв'ю програмі "Вести в суботу", пише Інтерфакс-Україна.

За словами глави держави, під час робочого обіду 18 листопада з президентами Росії та Казахстану в Москві обговорювалася можливість більш швидкого переходу від Єдиного економічного простору до Євразійського союзу, а не до 2015 року.

"Цінність сьогоднішнього дня у тому, що ми почали рух (до створення Євразійського союзу - ред.). Інерція цього руху нам не дасть розгорнутися в іншу сторону. Головне, що ми рухаємося до більшої уніфікації, більшої єдності", - додав Лукашенко.

При цьому він заявив, що Євразійський союз буде саме союзом держав.

"Як це думається сьогодні, це буде союз держав. Союз суверенних держав з наднаціональними органами. Ми тільки на створену нами комісію передамо близько 175 функцій", - сказав білоруський президент.

Говорячи про можливість введення єдиної валюти всередині ЄАС, повідомляє Regnum, Лукашенко зазначив: "Все можливо, але поспіх, непрорахованість варіантів може призвести до того, що сьогодні відбувається в Європі", - заявив він.

Лукашенко зізнався, що вже давно пропонує перейти в розрахунках на рублі.

"Давайте на російський рубль. Чому розраховуючись з вами за сировину, за енергоносії отримуємо російський рубль, купуємо долар і віддаємо. Давайте перейдемо на російську валюту і сьогодні президент (Д. Медведєв - ред.) однозначно це підтримав. І президент Назарбаєв теж сказав, що давайте хоч торгувати в національних валютах і менше використовувати американську валюту в розрахунках", - відзначив Лукашенко, додавши, що згодом можна буде ввести розрахункову одиницю, наприклад, екю.

"Ми можемо і до російського рубля прийти, якщо він буде для всіх цікавий, у нього дуже багато складових, щоб мати інтерес", - заявив президент.

Зараз ви читаєте новину «Євразійський союз можуть створити ще до кінця 2013 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути