пʼятниця, 25 січня 2013 10:05

На застарілих нормативах споживання води і тепла відмивають мільярди - екс-міністр

На застарілих нормативах споживання води і тепла відмивають мільярди - екс-міністр
Фото: glavcom.ua

Власники теплокомуненерго та водоканалів завдяки застарілим нормативам споживання теплової енергії та води списують мільярди гривень у загальноукраїнському масштабі.

Про це заявив голова спілки власників житла України, колишній міністр житлового господарства Олексій Кучеренко в ефірі Українського радіо.

"Я не дуже довіряю статистиці. Коли кажуть, що 35% будинків облаштовані лічильниками, то у мене запитання у першу чергу до киян: невже кожен третій будинок в Києві облаштований лічильникам і за ними ведеться розрахунок? Не повірю ніколи. Я знаю безліч випадків, коли мешканці приймають рішення обладнати будинок лічильниками, але монополіст за мовчазної згоди муніципалітету не дозволяють, бо останнім набагато вигідніше працювати за застарілими нормативами і списувати мільйони, десятки, сотні мільйонів, мільярди - у масштабах країни", - сказав Кучеренко.

За його словами, така ситуація має і політичне лобі.

"Насправді сьогодні нічого не заважає власникам теплокомуненерго і водоканалів, а саме муніципалітетам, органам місцевого самоврядування, облаштовувати будинки лічильниками. Але чомусь це не робиться. На превеликий жаль, ця ситуація вигідна власникам і тим, хто за ними стоїть - депутатським групам-лобістам і монополістам-директорам, бо вони в боргах звикли жити", - зазначив Кучеренко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду проект закону про вдосконалення відносин у сфері житлово-комунальних послуг та обов'язковий перехід всіх категорій споживачів на комерційний облік теплової енергії і води.

Зараз ви читаєте новину «На застарілих нормативах споживання води і тепла відмивають мільярди - екс-міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути