четвер, 15 березня 2012 08:09

Мавроді заборгував обдуреним вкладникам МММ більше 4 мільярдів рублів

Мавроді заборгував обдуреним вкладникам МММ більше 4 мільярдів рублів

У московських судових приставів перебуває майже 1900 виконавчих проваджень щодо засновника скандально відомої піраміди МММ Сергія Мавроді на суму понад 4,2 млрд рублів.

Про це повідомили в прес-службі столичного управління ФССП РФ.

"На сьогоднішній день в Хамовницькому районному відділі судових приставів стосовно Мавроді перебуває 1893 виконавчих виробництва", - сказав співробітник прес-служби.

За його словами, "Мавроді заборгував обдуреним вкладникам більше 4,2 мільярда рублів".

"Виконавчі документи щодо боржника продовжують перебувати до відділу судових приставів", - додав представник УФССП.

Раніше 14 березня прес-секретар Хамовницького суду Дар'я Лях повідомила, що суд заарештував Мавроді на п'ять діб за несплату штрафу в 1 тис. рублів.

"Постановою мирового судді Хамовницького суду столиці стосовно Мавроді винесено адміністративне покарання у вигляді арешту на п'ять діб за несплату штрафу", - сказала Лях.

За її словами, згідно з матеріалами, що надійшли від судового пристава, Мавроді протягом тривалого часу не виплачував штраф у розмірі 1 тис. рублів.

У прес-службі УФССП уточнили, що санкція була призначена в жовтні 2011 року відповідно до ст. 17.14 КоАП РФ (невиконання законних вимог судового пристава-виконавця).

"Громадянин Мавроді постанову не оскаржив, штраф не сплатив", - сказав співробітник прес-служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яка різниця - білет "МММ" чи американський долар? Ніякої. І те фантик, і те"

Між тим представник суду повідомила, що "нині у виробництві мирового судді перебуває 10 аналогічних справ стосовно Мавроді".

Засновник скандально відомої фінансової організації "МММ" Мавроді на початку січня 2011 року оголосив про створення нової міжнародної фінансової піраміди "МММ-2011 - Мы Можем Многое".

"Це піраміда, якщо вам так подобається це слово. У тому сенсі, що система замкнута. Ніяких зовнішніх надходжень немає. Тільки гроші самих учасників системи, якими вони обмінюються між собою як фізичні особи", - йшлося в інтернет-блозі Мавроді.

Експертна рада з розвитку конкуренції на фінансових ринках Федеральної антимонопольної служби (ФАС), засідання якої пройшло спільно з Федеральною службою з фінансових ринків (ФСФР), 21 січня визнала схему "МММ-2011" Мавроді фінансовою пірамідою.

ФАС 4 лютого направила цей висновок в МВС. Служба також передала в МВС дослідницьку роботу на наявність фінансової піраміди в схемі і математичне дослідження моделі "МММ-2011".

Зараз ви читаєте новину «Мавроді заборгував обдуреним вкладникам МММ більше 4 мільярдів рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути