вівторок, 29 листопада 2011 09:35

Кредитну оцінку США понижено до "негативної"

Кредитну оцінку США понижено до "негативної"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 29 листопада підтвердило найвищий кредитний рейтинг США - ААА, однак при цьому знизило кредитну оцінку Сполучених Штатів до "негативної".

Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства.

Нагадаємо, 22 листопада  міжнародне рейтингове агентство Standard& Poor's залишило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг США на рівні АА + з "негативним" прогнозом, не дивлячись на те, що спеціальний міжпартійний комітет конгресу США не зміг узгодити план скорочення бюджетних витрат на $ 1,2 трлн у наступні 10 років.

На думку експертів S&P, нездатність членів комітету домовитися про податково-бюджетні заходи, спрямовані на скорочення бюджетного дефіциту, корелює з рішенням про зниження кредитного рейтингу США з ААА до АА +, прийнятим 5 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усім країнам єврозони загрожує зниження кредитних рейтингів - Moody's

Однак аналітики висловили сподівання, що обмеження на дискреційні витрати (які не є життєво необхідними), позначені в Законі про бюджетний контроль від 2011 року, залишаться в силі і будуть дотримуватися, інакше можливого перегляду рейтингу не уникнути.

Тоді ж міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings повідомило про те, що планує провести перегляд довгострокового кредитного рейтингу США, якому на цей момент агентство присвоює найвищу позначку ААА, або прогноз по цьому рейтингу.

У зв'язку з провалом комітету конгресу за узгодженням скорочень витрат бюджету може очікуватися перегляд прогнозу по рейтингу на "негативний" зі "стабільного", менш ймовірно - пониження рейтингу на одну сходинку.

Зараз ви читаєте новину «Кредитну оцінку США понижено до "негативної"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути