вівторок, 22 листопада 2011 09:25

США за три місяці так і не змогли погодити приборкання бюджетних витрат - офіційно

США за три місяці так і не змогли погодити приборкання бюджетних витрат - офіційно

Спеціальний міжпартійний комітет конгресу США з погодження скорочень бюджетних витрат після трьох місяців так і не зумів узгодити скорочення на $ 1,2 трлн у наступні 10 років.

"Незважаючи на напружену роботу і інтенсивні дебати, нам не вдалося подолати суттєвих розбіжностей, що панували серед членів комітету", - зазначено у спільній заяві від імені сенатора-демократа Петті Мюррей і члена палати представників республіканця Джеба Хенсарлінга.

Вчора вже повідомлялося із посиланням на джерело у Республіканській партії, що комітет не домовився про скорочення витрат, проте офіційно про це оголосили тільки сьогодні.

Раніше конгресмени створили спеціальний двопартійний комітет, до завдань якого входить розробка програми економії бюджетних коштів і зниження бюджетних витрат.

Комітет має представити стратегію скорочення бюджетного дефіциту щонайменше на $ 1,2 трлн не пізніше 23 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кужель перед кризою сама закуповує тушонку й іншим радить

У разі невдачі владі США неминуче доведеться скоротити бюджетні витрати на аналогічну суму будь-яким можливим шляхом, що стане ударом для тендітної американської економіки. Міжнародні рейтингові агентства раніше попереджали владу США про те, що якщо конгрес не розробить довгостроковий план зі стимулювання економіки, країну чекає чергове зниження рейтингу.

За прогнозами фінансових аналітиків, офіційна заява про провал може завдати серйозного удару по ринковим котируванням на торгових майданчиках по всьому світу. Вчора після неофіційної інформації про невдачу комітету обвалилися індекси у США, Європі, Росії та в Україні.

нагадаємо, 17 листопада повідомлялося, що державний борг США перевищив позначку в $ 15 трлн.

Зараз ви читаєте новину «США за три місяці так і не змогли погодити приборкання бюджетних витрат - офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути