середа, 21 вересня 2011 16:19

"Київенерго" та "Західенерго" хочуть продати олігархам за 2,5 мільярда

"Київенерго" та "Західенерго" хочуть продати олігархам за 2,5 мільярда

Уряд України на засіданні в середу затвердив стартову ціну продажу 45,103% акцій енергогенеруючої компанії "Західенерго" на приватизаційному конкурсі на рівні 1,932 млрд грн.

Про це повідомив голова Фонду держмайна Олександр Рябченко.

За його словами, стартова ціна продажу 25% акцій енергопостачальної столичної компанії "Київенерго" встановлена ??на рівні 432,305 млн грн.

Рябченко повідомив, що серед вимог конкурсу з продажу "Західенерго" - частка українського вугілля в поставках на ТЕС повинна становити мінімум 70%.

За його словами, учасником конкурсу може бути компанія, що займається такою ж діяльністю, або володіє контрольним пакетом аналогічної компанії.

Серед вимог до претендентів: вони повинні генерувати / поставляти не менше 30% від обсягів генерації / поставки електроенергії "Західенерго" і "Київенерго" відповідно.

За словами голови ФДМ, виходячи з цієї умови на "Київенерго" можуть претендувати підконтрольна Костянтину Григоришину компанія "ЛЕО", що входить у ДТЕК Ріната Ахметова "Сервіс-інвест", "AES-Київобленерго", підконтрольна братам Суркісам "Львівобленерго", підконтрольна Григоришину й Ігорю Коломойському "Полтаваобленерго", а також інші іноземні компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов заробить 200 мільйонів на львівських шахтарях

Крім того учасником конкурсу не може бути компанія, в якій частка будь-якої держави становить 25% або більше, сказав Рябченко.

Глава ФДМ зазначив, що конкурси з продажу обох компаній планують оголосити наступної середи.

Він підкреслив, що такі умови будуть затверджені і при приватизації інших енергокомпаній.

Нагадаємо, уряд при проведенні чергового етапу приватизації енергокомпаній вирішило зберегти за собою блокуючі пакети акцій.

У цій ситуації експерти називають найбільш імовірним покупцем пакетів акцій "Західенерго" і "Київенерго" холдинг ДТЕК, якому вже належить 24,99% акцій "Західенерго" і 39,98% акцій "Київенерго".

Зараз ви читаєте новину «"Київенерго" та "Західенерго" хочуть продати олігархам за 2,5 мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути